Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



3 najpopularnija etno-sela u Srbiji: Koliko košta boravak u njima?

post-title


Kao jedan od najinteresantnijih načina za odmor su se u poslednje vreme izdvojila etno i eko sela. Pored toga što pružaju gostima sve da bi se osećali prijatno, domaćini u ovakvim turističkim objektima se trude i da im omoguće boravak u prostoru koji je autentičan. Valjda su zbog toga i cene toliko visoke.

Drvengrad – Kustendorf

Verovatno najpoznatije etno selo u Srbiji je smešteno na Mokroj Gori, na samoj granici između planina Zlatibor i Tara. Etno selo Mećavnik, kako ga još nazivaju, je najpre poznato po tome što je njegov vlasnik proslavljeni reditelj, Emir Kusturica. Upravo on je i zaslužan za nastanak ovog etnog sela, jer je izrađeno prilikom snimanja filma „Život je čudo“, a prema njegovoj ideji. Sem hotela „Mećavnik“, u njemu se nalazi i crkva – brvnara, koja je posvećena Svetom Savi, ako i bioskop, koji je specifičan po tome što se nalazi ispod zemlje. Tu je i jedan nacionalni restoran, poslastičarnica i galerija slika, kao i prodavnica, u kojoj se mogu pazariti autentični proizvodi iz domaće radinosti. Za smeštaj u ovom etno selu je potrebno izdvojiti 5 760 dinara za noćenje u jednokrevetnoj sobi. Noćenje za dve osobe u apartmanu iznosi 4 460 po osobi, dok se smeštaj u apartmanima kreće od 12 000 do 13 800 dinara. Ukoliko želite da zakupite kuću, potrebno je da izdvojite 16 950 na bazi noćenja, a rezidenciju možete iznajmiti, ali samo u toku dana i to bez uračunatih obroka, po ceni od 16 000 dinara.

Eko selo Koštunići

Eko selo kostunici

Etno selo Koštunići / Printskrin: Youtube/Eko selo/Studio Bukurovic

U selu Koštunići, na padinama planine Suvobor se nalazi jedno oa autentičnih etno sela u Srbiji. Odlično je pozicionirano, jer se nalazi uz put koji spaja sa jedne strane Gornji Milanovac i Požegu, a sa druge Čačak i Valjevo. Smeštaj je moguć u vajatima, čardacima i naselju Kaca u okviru kojih se nalaze apartmani, koji su luksuzno opremljeni. Svakako su najinteresantniji apartmani u pomenutom naselju, jer su smešteni u kacama, koje su naši preci koristili za voće.
Eko selo kostunici

Etno selo Koštunići / Printskrin: Youtube/Eko selo/Studio Bukurovic

Osim izuzetno lepog jezera, u etno – eko selu Koštunići se nalazi i odličan restoran, u kome se služe autentična jela srpske kuhinje. Besplatan bežični internet je gostima na raspolaganju, a za mališane je tu igralište. Cena boravka se kreće u rasponu od 44 do 90 evra u dinarskoj protivrednosti, a u zavisnosti od tipa smeštaja, broja osoba i perioda boravka može da varira.

Etno selo Rajski konaci

Etno selo rajski konaci

Rajski konaci / Printskrin: Youtube/Etno selo RAJSKI KONACI

Na području Gornjeg Milanovca, u selu Leušići se nalazi etno selo Rajski konaci. Na svega oko dva sata vožnje od Beograda je smeštena ova prava oaza mira. Osim za porodični odmor, osoblje ovog etno sela je specijalizovano i za organizaciju tim bildinga. Unutrašnjost svake smeštajne jedinice je autentičan. A svaka sadrži sve ono što je potrebno za prijatan boravak, te naravno bežični internet koji je besplatan za sve goste.
Etno selo rajski konaci

Rajski konaci / printskrin: Youtube/Etno selo RAJSKI KONACI

Cena boravka u ovom etno selu varira od 34 evra, za jednu osobu, pa do 58 evra za tri osobe, sve preračunato u dinarima. Turistička organizacija Srbije je upravo etno selo Rajski konaci proglasila 2010. godine najlepšim u celoj zemlji.


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar