Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



POKS: Uranak je za Đurđevdan, 1. maj je za sindikalna okupljanja

post-title


Pokret obnove Kraljevine Srbije(POKS) oglasio se povodom proslave 1. maja, međunarodnog praznika rada.

"Komunistima je uspelo ono što nije uspelo Turcima, da đurđevdanski uranak padne u zaborav. Perfidno su zamenili đurđevdanski za prvomajski uranak i zatrli narodno sećanje na jedan od najlepših praznika u Srba. Kada obnovimo Kraljevinu Srbiju, tradicionalne vrednosti i običaje, Prvi maj će se obeležavati kao i svuda u svetu, a uranke ćemo praviti na Đurđevdan, simbol prosperiteta, plodnosti, porodice, tradicije i kulture."

"U Kraljevini Srbiji su deca na taj dan odlazila u prirodu sa učiteljima, pevala rodoljubive, hrišćanske i tradicionalne pesme, pravila vence od poljskog cveća, igrala i zatim odlazila svojim domovima na ručak i slave. Kako su komunisti ovu predivnu narodnu i školsku tradiciju promenili, izgubio se smisao nekadašnjim vrednostima" – istakao je lider koalicije ZA KRALJEVINU SRBIJU i predsednik POKS, Žika Gojković.

Koalicija ZA KRALJEVINU SRBIJU, koju čini Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Monarhistički front NJKV Princa Vladimira Karađorđevića i Srpski pokret monarhista poziva sve naše građane da se vrate tradiciji svog naroda i da proslavljaju Đurđevdan urancima, a Prvi maj, Praznik rada, kao što se obeležava svuda u svetu, kroz sindikalno organizovanje.

„ZA KRALJEVINU SRBIJU’ podseća da su Srbi, otkad postoje, Đurđevdan proslavljali urancima, slaveći buđenje prirode i početak proleća. Ova tradicija je trajala više od dve hiljade godina, čak i pre nego što je naš narod primio hrišćansku veru pre 1.200 godina.

U poslednjih sedam decenija su Srbi jedini narod na svetu koji 1, maj, Međunarodni praznik rada proslavlja u prirodi, uz roštilj, a ne kao svi drugi narodi u atmosferi proslave prava radnika, uz sindikalna okupljanja na trgovima.

POKS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar