Marko Marijoković ima 24 godine, njegova baka Dragica 68, a njih dvoje zajedno preko 114.000 pratilaca na Instagramu. Ako bismo vagali čija je veća zasluga, bio bi to nemoguć posao. Njihov humor svakodnevno uveseljava sve koji ih prate, a očigledna međusobna ljubav je ono što greje srca. Kako Marko kaže, oduvek je znao da ima najbolju baku, samo je jednog dana odlučio da to sazna i ostatak sveta.

Još jedan od njegovih motiva za pokretanje zajedničkog profila bilo je to što je poželeo da je razmazi isto koliko je i ona njega i ostvari joj sve neostvarene želje.

Bude tu svega: od smeha, korisnih saveta, imitacija, suza radosnica, ali i psovki. Ukratko, svega onoga što čini jednu srpsku porodicu. Zajedno prolaze kroz sve što novi dan donese. Bogato životno iskustvo baka Dragice i Markov trud da je uputi u moderan način života često iznedre vrlo komične snimke.

Dragica je postala baka sa nepune 43 godine. Kaže da kad se Marko rodio nije znala da se raduje. Cepali su joj majice, ljubili, pevali sa njom, a ona se pitala: “Šta rade ove budale?”.

Unuku čak nije mogla ni ime da zapamti, nego je pisala na dlanu, da se ne obruka u prodavnici kad je pitaju kako joj se zove prvi unuk. I onda se odjednom promenilo sve. Marko je izgovorio “baka” i zauvek je u vokativu ostala “baka”, a ona je dok je bio mali konstatno zbog ogromne uzajamne ljubavi ponavljala jednu rečenicu: “Mi, pa tek onda ceo svet”.

Imaju i jednu samo njihovu reč. Naime, Dragica Marka zove “pi*koš”, i ne propušta nijednu situaciju da ga tako oslovi. 

Da li je mogla da pretpostavi da će kroz 20-ak godina taj isti unuk od nje napraviti pravu influenserku? Pa, ne bih se kladila u to. Ali, desilo se.

Samo neki od vernih fanova baka Dragice su pevač Željko Samardžić, pevačica Tijana Dapčević i Milica Todorović, koji joj redovno komentarišu videe. Oni nju uveseljavaju pesmama, a ona im uzvraća humorom.

Ako očekujete da je Dragica jedna od onih baka koje stalno maze svoje unuke, pogledajte dobro njene snimke. Ima, naravno, i toga, ali ima i onih situacija u kojima im gura glavu u brašno. Samo radi zabave, podrazumeva se.

U ovom trenutku nema bolje osobe od baka Dragica da u svom maniru prenese sve što je aktuelno. Gledate seriju “Kuća od papira”? Nikakav problem.

Ne znate kako da “ubijete” dosadu u izolaciji? Ima rešenje i za to. Nekoliko rešenja, da budem precizna.

Nova pesma Ane Nikolić “Bilo je lepo”? Dragica ga je već obradila.

Ne znate kako da se oduprete hrani u karantinu? Niste sami. Treba neka preporuka za knjigu? Nikakav problem. Baka Dragica preporučuje “O čemu muškarci razmišljaju kad ne misle o seksu”.

Zbog siromaštva u detinjstvu, Dragica je završila samo šest razreda osnovne škole. Ipak, Marko ističe da je upravo od nje najviše stvari u životu naučio. Samo neki od savete koje je dobio od bake, a koje primenjuje su: “Ako je jači, udri. Ako si slabiji, beži”, “veruj sine samo sebi”, “uči sine da budeš gospodin čovek”.

Njena iskrenost je toliko opčinjavajuća da moram da vam prenesem i neke od poruka koje razmenjuje sa unukom.

Marko ima sreće da dane u izolaciji provodi sa svojom bakom u Gaju, baš tamo gde mu srce pripada. Njih dvoje će uvek naći razloga za smeh (usput će i nas nasmejati), ali naći će i način da jedno drugom u svakoj situaciji budu oslonac.

I lepo je videti sa kakvim žarom brane jedno drugo, i koliko se ponose što se vole.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here