Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da se razmišlja da “Er Srbija” u narednom periodu, uz podršku Kine, uvede let za tu zemlju, kao i da nam je cilj da, uz dobar program, plan i kampanju u Kini, privučemo još kineskih turista i dostignemo brojku od pet miliona noćenja.

Vučić je to rekao nakon sastanka sa ambasadorkom Kine Čen Bo, sa kojom je, kaže, razgovarao i o dolasku većeg broja kineskih turista u Srbiju.

“Srbija je zbog svog prijateljskog odnosa prema Kini, veoma popularna u toj zemlji i mi razmišljamo da i ‘Er Srbija’ u narednom periodu, uz podršku Kine, uvede let, da razgovaramo o tome”, rekao je Vučić.

Predsednik je izneo podatak da je 2016. godine, do tog trenutka sa najvećim brojem kineskih turista, zabeleženo gotovo 43.000 noćenja.

“Prošle godine, zabeleženo je 269.000 noćenja, a mi mislimo da možemo da obezbedimo, i uz dobar program, plan i kampanju u Kini, da imamo pet miliona noćenja. Ne možemo odmah, ali smo sigurno da možemo da višestruko uvećamo naše brojeve”, rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da su Kinezi u Srbiji uvek dobrodošli, i da bi to dramatično ojačalo naš hotelijerski, turistički sektor ekonomije.

“Time bismo mnogo toga mogli da uradimo u budućnosti. Time bi Kinezi još bolje upoznali Srbiju i mogli bismo da pravimo saradnju i po drugim pitanjima, u nauci, veštačkoj inteligenciji, robotici…”, rekao je Vučić.

Istakao je da je veoma zadovoljan razvojem odnosa Srbije i Kine.

“Zahvalan sam za naše prijateljstvo. Molim Vas da prenesete srdačne pozdrave predsedniku Kine Si Đinpingu, da ga ovde očekujemo. Hvala za sve”, rekao je Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here