Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Užice, na dan 30. april, u Požegi ima 13 obolelih od koronavirusa, četiri osobe su izlečena, a u izoloaciji se trenutno nalazi 41 osoba.  Po rečima predsednika opštine Požega, situacija je pod kontrolom.

„Od pre par dana, počeli su sa radom frizerski i kozmetički saloni, kao i zanatske radnje, a u ponedeljak se otvaraju i ugostiteljski objekti, tako da situacija ide u dobrom pravcu. Požežani uglavnom poštuju sve propisane mere, sem izuzetka jednog čoveka koji je jutros i uhapšen, jer je više puta upozoravan, određena mu je kazna koju nije platio i sada je u zatvoru. Inače, sve drugo je u redu. Dom zdravlja i bolnica normalno rade, kao i Dom za stare, gde se, za razliku od nekih gradova, nije pojavila infekcija među štićenicima“, kaže   Đorđe Nikitović, predsednik opštine Požega.

Pored otvaranja zanatskih radnji, požeška privreda je sve ovo vreme radila bez prestanka.

„Očekujem normalizaciju života i rada polovinom maja, najkasnije početkom juna meseca.  Bitno je da sve ide u dobrom smeru. najbitnije da su građani disciplinovani  a naša privreda funkcioniše bolje nego u drugim opštinama, što nam je jedan veliki podstrek za nastavak daljih radova“, naglašava Nikitović.

Opštinska uprava, iako smanjenim kapacitom, i dalje radi. Svi planirani radovi se izvode, a u poslednjih nekoliko dana krenula je i građevinska sezona.

„Postoje mnogi radovi koji se rade, bez obzira na vandredno stanje. Mi već uveliko radimo na putnoj infrastrukturi i na uređenju vodotokova  prvog i drugog reda. Do sada smo uradili tri putna pravca, a te radove je finansiralo JP „Ptevi Srbije“, u saradnji sa našom opštinom. Radimo i na uređenju vodotokova, čija je vrednost radova oko sto miliona dinara“, kaže  Đorđe Nikitović, predsednik opštine Požega.

Nikitović naglašava da je, iako će se nakon vanrednog stanja, osetiti finansijske posledice, zadovoljan prilovom budžeta opštine Požega i dodoaje da se na vreme izmiruju sve obaveze i plate.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here