Od tri pacijenta koji su juče primljeni na infektivno odeljenje čačanske bolnice, dvoje su bili na proslavi Uskrsa u manastiru Sretenje u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, saopštio je šef radnog tima za sprečavanje širenja epidemije na teritoriji Čačka dr Mihailo Luković.

Reč je o bračnom paru koji ima simptome infekcije koronavirusom.

On je podsetio da je kovid-19 potvrđen kod tri monaha i jedne monahinje, kao i kod dvoje vernika koji su Uskrs proslavljali u manastiru Sretenje.

– Identitet primljenih na lečenje delimično je otkriven radi sagledavanja činjenice kako nas kršenje mera okupljanja u većem broju može dovesti u situaciju da imamo povećan broj obolelih kao i da zamolimo sve građane koji imaju tegobe u smislu povišene temperature, kašlja i malaksalosti, a koji su u protekle dve nedelje bili u manastirima Sretenje i Preobraženje da se jave epidemiološkoj službi Zavoda za javno zdravlje (ZJZZ) – izjavio je dr Mihailo Luković.

1 KOMENTAR

  1. Nadam se da ce se svi oporaviti i molim se za to. Sve drugo sto imam da kazem je suvisno i ne menja činjenicu da zbog suzene svesti su produzili agoniju svih nas koji postujemo mere a i onih koji ne poštuju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here