Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” obaveštava javnost da će od petka 8. maja 2020. godine nastaviti rad sa korisnicima. Radno vreme Biblioteke biće od 8.00 do18.00 časova radnim danima i od 9.00 do14.00 časova subotom.

Nastavak rada sa korisnicima biće organizovan u skladu sa preporukama za zaštitu zdravlja zaposlenih i korisnika što podrazumeva: obavezno nošenje zaštitnih maski u objektu Biblioteke; obavezno nošenje zaštitnih rukavica za zaposlene koji rukuju sa bibliotečkom građom; izolovanje razdužene građe minimum 24 sata; pojačane mere higijene i čišćenja prostorija i radnog prostora; zabrana korišćenja sistema klimatizacije.
Korisnici će moći da fizički koriste prostorije ustanove na prizemlju i prvom spratu, poštujući mere zaštite zdravlja uz  obavezno nošenje zaštitnih maski, održavanja distance u odnosu na druga lica i istovremenog boravka do tri korisnika u odeljenju. Čitaonice Biblioteke neće raditi zbog mera zaštite zdravlja.
Korisnici mogu u ovom periodu razdužiti građu koju imaju kod sebe, pozajmiti do tri naslova i produžiti članarinu. Putem telefona 032/340-960 i 032/342-755, kao i na email biblioteka@cacak-dis.rs  može se proveriti raspoloživost određenih naslova i izvršiti rezervacija knjiga.
Građa koja se vraća u Biblioteku biće odlagana na namenskim pultovima i policama koje će biti postavljene pored Pozajmnog i Odeljenja za decu i mlade. Vraćena građa ostaje na taj način izolovana najmanje 24 časa pre njenog razduživanja, vraćanja u fond i ponovnog izdavanja.
Sva odeljenja nastaviće da pružaju usluge korisnicima putem telefona i elektronske pošte, kao i putem međubibliotečke razmene. Korisnici mogu da se konsultuju sa stručnim radnicima Biblioteke oko fonda, željenih naslova ili publikacija i da elektronskim putem dobiju skeniranu ili fotografisanu građu, odnosno putem međubibliotečke razmene.
Ogranci na selu naknadno će početi rad sa korisnicima, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here