Ministar omladine i sporta u obraćanju „Telegrafu” i u emisiji „Osvrt” na B92 je istakao da će od početka sledeće nedelje moći da se trenira i u zatvorenom prostoru, kao i da će biti ukinuta sva ograničenja vezana za treniranje na otvorenom, gde je do sada bilo dozvoljeno da na jednom treningu bude maksimalno 10 ljudi.

– Sport je već nekoliko dana aktivan i krenuo je u jednom laganom ritmu da se vraća u punom kapacitetu. Naša želja je da u narednih nekoliko dana omogućimo sportu da zasija punim sjajem i da u punom kapacitetu mogu svi sportisti da se vrate trenažnom procesu. Zbog povoljnije epidemiološke situacije, odlučeno je da sportisti mogu da treniraju i u zatvorenim sportskim objektima. Očekujemo da od ponedeljka krene apsolutno normalno treniranje i u otvorenim i u zatvorenim sportskim objektima i da se vrati jednom ustaljenom ritmu svojim navikama i da će naši sportisti ponovo da nas uveseljavaju i da nam daju pozitivnu nadu u narednom periodu da će naši šampioni blistati punim sjajem – rekao je Udovičić.

Na snazi ostaju jasne preporuke kada je u pitanju dezinfekcija objekata i preporuka o ponašanju sportista.

– Očekujemo da od ponedeljka budu ukinuta ograničenja za treninge i broj ljudi na treninzima. Da se treneri i tehničko osoblje pored terena pridržavaju jasnih instrukcija, da moraju da nose i maske i rukavice, da sportski tereni moraju da budu prilagođeni današnjici, da moramo da se pridržavamo perporuka dezinfekcije sportskih objekata, da nakon završenog treninga mora da se dezinfikuje ponovo ceo sportski objekat, da mora da se omoguće higijenski uslovi za presvlačenje sportista i boravak u njemu.

Naglasio je da će sportisti biti primer ponašanja ubuduće za čitavo društvo i da olakšice i ukidanje barijera ne sme da znači i opuštanje, jer će na snazi i dalje biti crveni alarm.

– Ono na čemu ćemo mi insistirati jeste da način postupanja sportista bude takav da se pošalje poruka da je neophodno da shvatimo da su standardi i okolnosti u kojima živimo drugačiji u odnosu na to kako je bilo pre dva meseca i da neke navike i stilovi života moraju da budu promenjeni i prilagođeni trenutnoj situaciji – zaključio je Udovičić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here