Pedeset osmi sastanak Radnog tima za praćenje širenja korona virusa na teritoriji grada Čačka održan je u petak, 08. maja 2020. godine, u 08,00 časova.

Od 154 uzorka koja su prethodna dva dana poslata za Beograd, rezultati su stigli za 111 od kojih su dva pozitivna. Reč je pacijentima koji se već nalaze u čačanskoj Opštoj bolnici.

Od početka epidemije na području Moravičkog okruga do sada je potvrđeno 157 slučajeva – 93 u Čačku, Gornjem Milanovcu 56 (dva brza testa), Lučanima pet i Ivanjici tri.

U bolnici je bilo 11 pregleda bez prijema, u Klinički centar Kragujevac upućen je jedan pacijent, a iz te zdravstvene ustanove je vraćen drugi pacijent radi daljeg lečenja u Čačku.

Ukupan broj pacijenata koji se nalaze na lečenju na infektivnom odeljenju je devet.

U Domu zdravlja pregledane su četiri osobe sa povišenom temperaturom, a u „plavoj hali“ se nalazi devet pozitivnih na korona virusa.

Apotekarska ustanova Čačak je izvestila da su apoteke na redovnom režimu rada i da ograničenja koja su ranije imali o mogućnosti prodaje ograničenog broja maski i rukovica više ne važi.

Republički fond zdravstvenog osiguranja obaveštava da je do sada u Čačku od korona virusa izlečeno 15 osoba, a u Gornjem Milanovcu 22.

Od Školske uprave dobijen je podatak da od 11. maja 627 mališana kreće u vrtiće.

Policijska uprava izvestila je da su na nivou Moravičkog okruga 124 lica na merama samoizolacije, od toga u Čačku 58.

Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID-19.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here