Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



POKS: Čovek ima pravo na samoodbranu ako je napadnut u svojoj kući

post-title


Kućni prag i porodica su svetinje i zbog toga je neophodno dati građanima sva prava da od provalnika te vrednosti i odbrane. Zakonska definicija nužne odbrane u našem zakonu, često u praksi obesmišljava pravo da građani zaštite svoj život i imovinu.

Zbog toga tražimo, da se usvoje izmene krivičnog zakonika , gde čovek koji je napadnut u svojoj kući ima sva prava da se odbrani, pa čak, ako je neohodno i da puca na kriminalca, a da zbog toga krivično ne odgovara – izjavio je lider Koalicije „ZA KRALJEVINU SRBIJU“ i predsednik POKS, Žika Gojković.

Koalicija „ZA KRALJEVINU SRBIJU“, koju čini Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Monarhistički front NJKV Princa Vladimira Karađorđevića i Srpski pokret monarhista traži izmenu Krivičnog zakonika u delu koji se odnosi na nužnu odbranu, a radi bolje zaštite života i imovine građana.

„ZA KRALJEVINU SRBIJU“ podseća da je bilo slučajeva da su građani u Srbiji bili krivično gonjeni zbog toga što su , prema tumačenju pravosudnih i sudskih organa, prekoračili intezitet odbrane prilikom sprečavanja naoružanih lopova da izvrše krivično delo.

MediaPortal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar