Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



GG Čačak je naš: Grad da nagradi zdravstvene radnike koji su bili ispomoć u Kovid bolnicama

post-title


GG "Čačak je naš" čiji je lider Dragan Bisenić, pozvala je grad Čačak da pronađe sredstva i nagradi zdravstvene radnike iz Čačka, koji su kao ispomoć radili u Kovid bolnicama.

– Grupa građana “Čačak je naš“ poziva gradsku vlast da hitno iznađe sredstva i nagradi medicinske radnike koji su dobrovoljno, ili po nalogu poslodavca, bili poslati na ispomoć u druge gradove i njihove tercijarne ustanove. Oni nisu službena lica, ali su taj nalog bespogovorno prihvatili i duži period bili na najopasnijim mestima odvojeni od svojih porodica. Svedoci smo da tzv. stimulaciju od 10% mnogi zaposleni u zdravstvu nisu dobili, a ovi naši sugrađani koji su se brinuli o bolesnima i iz drugih gradova neće imati nikakvu nagradu za svoju hrabrost i požrtvovanje. Zato predlažemo da Grad iz svojih prihoda nagradi te humane osobe radi naše sugurnosti da će i u nekoj novoj sličnoj situaciji biti onih koji svoju sudbinu i svoje porodice stavljaju iza opšteg interesa – navodi se u saopštenju GG “Čačak je naš“.

"Pokazalo se da smo bili u pravu"

Bisenić je izjavio i da odluka PSG da učestvuju na izborima pokazuje da je stav GG "Čačak je naš od starta" bio ispravan.

Bisenić je podsetio da je grupacija koju predstavlja još pre dva meseca zauzela stav da “bežanje sa crte nije rešenje i da za posledicu može imati parlamente širom Srbije bez građanske političke opcije“.

– Upravo ukinuto vanredno stanje je pokazalo na šta bi ličila Srbija i Čačak u njoj ukoliko bi ovakvu vlast ostavili bez ikakvog kontrolnog ili korektivnog faktora u institucijam. Rešenost građana da iskažu svoj bunt je veća nego ikada i odgovornost je na svima nama da tu energiju ne protraćimo na sujetu i egoizam već je na konkretan plan kako se osloboditi ovakve vlasti. Uvereni smo više nego ikad da se vlast, uljuškana u kult vođe, može iznenaditi i time naš Čačak osloboditi. Na tom putu odluka PSG-a predstavlja prekretnicu i uliva nadu u sagledavanje realnosti i kod ostatka opozicije – ističe Bisenić.

Prema njegovim rečima, GG “Čačak je naš“ nudi prijateljima iz PSG svaku vrstu pomoći i saradnje u borbi za zajednički cilj – “borbi za naš Čačak“.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar