“Jedino što molim Boga samo sestru neka mi ostavi, makar uzeo mene, a ne nju. Ne daj Bože ovo nikom da se desi ovakva tragedija i bol. Samo da mi nju poštedi, meni ništa drugo na svetu ne treba”, napisao je Ljubiša Rakić na svom Fejsbuk profilu, ali nažalost njegova molitva nije uslišena. Posle roditelja, bitku sa korona virusom izgubila je i njegova sestra.

Korona virus razorio je porodicu Rakić iz Paraćina i juče ugasio život još jednom, trećem članu. Njegova sestra bila je smeštena u KBC “Zemun” iako je u jednom trenutku skinuta sa respiratora, nažalost ovu bitku nije dobila.

Njegov otac Dragan (70) se korona virusom najverovatnije zarazio na dijalizi, gde je prema rečima Ljubiše otišao da mu zamene kateter, a zadržali su ga dva dana. Majka Radmila (72) preminula je od srca samo nekoliko dana nakon supruga, a njen test na korona virus bio je pozitivan.

Ljubiša se za to vreme u kućnoj izolaciji nadao da će sestra da se vrati kući.

Kada je saznao da mu je sestra preminula Ljubiša je potresnu poruku podelio sa prijatlejima na svom Fejsbuk profilu.

“E ode i sestra, sada sam pravo siroče”, napisao je Ljubiša.

Vest o tragediji koja je zadesila ovu porodicu pogodila je ceo grad.

“Iako su se svi u Paraćinu nadali da će Ljiljana da dobije bitku sa ovim po svemu sudeći ne tako bezazlenim virusom jer je nedavno skinuta sa respiratora a njen brat Ljubiša je očekivao njen povratak kući, stvari su se u poslednja dva dana iskomplikovale a ishod je nažalost najtragičniji. Ljljana je preminula u bolnici u Beogradu, dan nakon što joj se stanje pogoršalo, kada je ponovo vraćena na respirator. Za samo mesec dana iz kuće porodice Rakić iz Paraćina od posledica korona virusa preminula su tri člana”, objavljeno je na lokalnom sajtu “Portal035”.

Sahrana njegove sestre održaće se danas u 13 sati.

“Samo bih hteo da kažem iako je ukinuto vanredno stanje na samoj sahrani mogu prisustvovati samo uži članovi porodice, a svi ostali isto po pravilu na rastojanju od dva metra jedan od drugog, da ne bi došlo do ugrožavanja drugih lica. Hvala vam”, napisao je Ljubiša.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here