Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dnevna doza ispodprosečnog Čačanina (FOTO)

post-title


"Dnevna doza prosečnog Srbende" je humorištička fejsbuk stranica za koju ste svi čuli. Da ume biti super zanimljiva, govori veliki broj pratilaca i reakcija.

Ta stranica motivisala je i mnoge druge da naprave nešto slično. Tako je nastala stranica pod nazivom "Dnevna doza prosečnog Čačanina". U početku i ta stranica imala je zabavni i humoristički karakter. Vremenom prerasla je u političku propagandu opozicije. Nije bilo najjasnije čije tačno, dok se njen osnivač, prema našim saznanjima izvesni Pavle Jelesijević, nije pojavio na osnivanju čačanskog lokalnog odbora Đilasove stranke. Tom prilikom se, kako saznajemo, hvalio kako uređuje popularnu fejsbuk stranicu sa kojom "satire" naprednjake.

Foto printscreen: Pavle Jelesijević u zagrljaju Dragana Đilasa i Borka Stefanovića

Kako je rasla ljubav između ove trojice, tako je gore pomenuta stranica agresivnije vređala političke protivnike, ali i mnoge Čačane čije se političko opredeljenje Pavlu ne sviđa. Naš medij je bio česta meta ovog "hrabrog" političkog aktiviste.

Tokom vanrednog stanja i to u vreme najteže krize izazvane korona virusom, Pavle je došao na ideju da lažnom informacijom uznemiri Čačane. On je objavio na svojoj stranici da čačanska bolnica ima 3 respiratora. Iako su mu brojni komentatori, od kojih je jedan lekar zaposlen u čačanskoj bolnici, ukazali da informacija nije tačna i da bolnica raspolaže sa 8 respiratora i još 7 aparata za anesteziju koji imaju funkciju respiratora, Pavle je odlučio da sve izvređa i na zove "SNS botovima".

Ova objava je posle nekog vremena obrisana. Slična situacija dogodila se i pre neki dan prilikom uređivanja spomenika vojvodi Stepi kada je Pavle napravio objavu iz koje bi mogli izvesti zaključak da grad ruši spomenik slavnom vojskovođi. Posle većeg broja negativnih komentara i ovu objavu je obrisao.

Da su mu uvrede i primitivni rečnik manir, pokazao je kada se obratio građanima Čačka koje smatra botovima SNS-a, jer ne misle kao on. Kako Pavle nije mogao da odgovori na pitanja nekih pratilaca, šta je za Čačak uradio njegov šef i bivši ministar za NIP Dragan Đilas i njegova Demokratska stranka, Pavle je odlučio da političke neistomisljenike nazove "kofom govana".

Zbog svakodnevnih upisa ovog tipa, definitivno dolazimo do zaključka da naziv Pavlove stranice nikako nije adekvatan. Dnevna doza ispodprosečnog Čačanina bi bila sasvim odgovarajuća, jer Čačani nisu ni primitivci, a ni lažovi. A nisu ni zaboravni, da ne znaju da je naš grad bio zadnja rupa na svirali svim vlastima odvajkada, niti su glupi da bi im bilo ko proturao lažne vesti, sakriven iza humorističke stranice.

MediaPortal

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar