Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



UŽIVO Napeto u Crnoj Gori, uhapšen vladika Joanakije

post-title


Vladika Joanakije i nekoliko svestenima privedeni su u policijsku stanicu u Nikšiću. Brojni vernici nisu dozvolili policiji da vladiku odvezu maricom.

Vladika Joanikije obratio se okupljenima u cilju smanjivanja tenzija. On je rekao da će otići u policiju da da izjavu.

"Nećemo da se čerupamo sa policijom", rekao je on, usput pozvavši građane da ne napaduje pripadnike policije koji rade svoj posao.

Iz mase su se moglu čuti povici negodovanja i nezadovoljstva, između ostalog i zbog toga što se baš noću i na današnji, neradni i sveti, dan vladika odvodi u policiju.

Problem je izbio i oko prevoznog sredstva kojim će vladika otići u stanicu. Okupljena gomila se protivila da vladiku preveze marica, te je on u stanicu otišao u civilnim kolima. Do stanice ga peške prate okupljeni.

Sveštenik SPC obratio se okupljenima rekavši da je crkva dostojanstvena ustanova i pozvao građane da ne vređaju. Njegovo obraćanje praćeno je grupnom molitvom Oče naš.

Pripadnik crnogorske policije obratio se okupljenima, pozvavši ih da oslobode prostor ispred stanice i pređu prekoputa. Policajci su stavili gas maske, kao upozorenje pred bacanje suzavca. Nezadovoljni građani su se povukli.

https://youtu.be/ESwIeYuOWR8



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar