Svi Srbi i skoro pola Evropljana znaju ko je Željko Obradović. Ovaj legendarni košarkaški trener, koji je rođen u Čačku nikad nije zaboravio svoj grad ni prijatelje iz mladosti, a oni su odlučili da mu se oduže. Na uglu Obilićeve i Ulice Cara Lazara, u parteru višespratnice koju Čačani najčešće nazivaju „Kula”, sledećeg petka biće otvoren „Kafe Žoc” i jedino tu u Srbiji moći će da se naruči „Žoc” pivo, a sve u čast Željka Obradovića.

Foto: RINA

„Željko je uvek znao da pomogne svojim starim drugovima. To je to. Ni više od 40 titula, osvojenih širom Evrope i sveta, nije prekinulo iskreno drugarstvo iz mladosti. Željko zna da ima svoju ekipu, na čiju se čvrstu odbranu može osloniti u svim životnim izazovima. Baš ta ekipa dodeljuje mu još jednu titulu, pravog prijateljstva. Tako je i ovo pivo, njemu u čast, a gostima `Žoc kafea`, na uživanje”, rekao je za RINU, Aleksandar Denić koji će sa još nekoliko drugara voditi kafić.

Foto: RINA

Zanimljivost svoje vrste jesu i nalepnice na boci novog piva koje sve objašnjavaju. Tu stoji da ovo tamno, nepasterizovano i nefiltrirano piće sa volumenom od 5,1 alkohola proizvodi „Kompas pivo” iz Beograda.

Foto: RINA

 

Organizatori ovog posla planiraju da pivo „Žoc” plasiraju i na tržište Grčke gde je Željko Obradović sportska i trenerska legeneda. Ili, što bismo mi rekli, bogojavljenje. A nema sumnje da će i u našoj zemlji pivo ići kao podmazano, jer omiljene reči većine Srba jesu – živeli i nazdravlje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here