Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Otvaranje NTP u Čačku na novoj lokaciji početkom juna

post-title


U toku su završni radovi na opremanju prostora NTP u Čačku. Otvaranje Naučno tehnološkog parka planirano je za početak juna. Paralelno sa rekonstrukcijom prostora na lokaciji "Cer" raspisana je i javna nabavka za opremu neophodnu za početak rada NTP. Reč je savremenoj tehnološkoj opremi koja će biti na raspolaganju mladim tehnološki razvojnim kompanijama i naučno istarživačkoj zajednici ne samo u Čačku već i u ovom delu Sbije Srbije. "Nabavićemo opremu za savremenu robotiku, sisteme mehatronike, savremene telekomunikacije, zatim opremu za obnovljive izvore energije, za solarnu energiju, laboratoriju za elektroniku. Tu je i prateća oprema za kancelarije, računarska oprema i nameštaj. Ukratko - sve ono što predstavlja standard za organizacije poput Naučno tehnološkog parka", ističe direktor NTP Čačak Mirko Pešić.
[caption id="attachment_46381" align="alignnone" width="1280"] Mirko Pešić - Foto: Infopress[/caption]
Početkom marta raspisan je i javni poziv za useljenje firmi u NTP. Međutim, zbog epidemije koronavirusa rokovi su pomereni, tako da bi krajem maja mogla biti obezbeđena i oprema, a istovremeno bi moglo da započne useljenje i početak rada prvih firmi u novom prostoru. Treba istaći da je čačanski NTP kao organizacija postaje deo mreže ovakvih institucija u Srbiji.
[caption id="attachment_46382" align="alignnone" width="1280"] Foto: Infopress[/caption]
NTP Čačak zajedno sa NTP Beograd i Niš realizovaće ove godine jedan projekat uz podršku ambasade Švajcarske i ministartva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije. NTP ima površinu od 5.700 kvadratnih metara halskog i kancelarijskog prostora na jednom mestu, na istoj lokaciji. U prve tri godine pružaće brojne pogodnosti mladim kompanijama – prostor, opremu i stručnu podršku pod povoljnijim uslovima nego što su na tržištu. Vlada Srbije je izdvojila 270 miliona dinara za kupovinu pogona i 60 miliona dinara za opremanje.


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar