Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Parezanović: Zdravstvo u Srbiji dokazalo da je godinama neopravdano potcenjivano

post-title


Narodni poslanik u skupštini Republike Srbije Marko Parezanović, gostujući u emisiji "Javna reč" na TV Galaksija 32 izjavio je da građani mogu biti ponosni na zdravstvo u Srbiji i da je ono godinama bilo neopravdano potcenjivano.

"Godinama unazad smo potcenjivali naše zdravstvo, to je valjda bilo popularno, da je trava uvek zelenija u komšijinom dvorištu, ali mislim da se sada pokazalo da mozemo da se oslonimo na naše zdravstvo. Nijedan zdravstveni sistem na svetu nije savršen, ali možemo biti zadovoljani kako se pokazao ovaj naš, imajući u vidu da smo mala zemlja koja ne spada u najbogatije "-rekao je Parezanović.

On je naglasio da na evidenciji nezaposlenih nema više lekara i da su svi primljeni u Opštu bolnicu i Dom zdravlja, dok su sve medicinske sestre koje su zaposlene na određeno, dobile rešenja za stalno.

"Kompletna rekonstrukcija Opšte bolnice sa dogradnjom biće jedan od nekoliko najznacajnih projekata za Čačak u narednih nekoliko godina. Izborili smo se da budemo jedan od sedam gradova koji će dobiti potpuno novu bolnicu. To je za naš grad koji je centar u ovom delu Srbije jako važno i Čačak to zaslužuje"- konstatovao je Parezanović.

Parezanović je podsetio i da je Čačak decenijama bio ignorisan od strane države i grad bez ozbiljnih ulaganja.

"Obećali smo pre 4 godine građanima da ćemo biti prva vlast posle nekoliko decenija koja će napraviti pravi link sa državom i to se danas vidi. Koliko je to važno pokazaću vam baš na primeru naše bolnice. Kompletna rekonstrukcija sa dogradnjom koštaće preko 20 miliona evra, a ceo budžet grada Čačka je nešto više od 30 miliona evra. To vam govori da bez ozbiljnih ulaganja države nema razvoja. Nas su svi zabilazili decenijama, a to sada više nije tako" - zaključio je Parezanović.

MediaPortal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar