Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Putin u oktobru u Srbiji

post-title


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić hitno je razgovorao večeras sa liderom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

Ključne teme razgovora su pitanje Kosova i Metohije, javili su beogradski mediji.

Razgovor je počeo u 19 sati.

Predsednik Vučić je predsedniku Putinu izrazio saosećanje zbog žrtava KOVID-19 u Rusiji, kao i nadu da će se, uz odlučne mere, uspešno izboriti sa epidemijom korona virusa i što je pre moguće vratiti se u normalne životne i ekonomske tokove, kako bi se posvetili ispunjavanju planova za budućnost.

Takođe je rekao da je Srbija spremna da, ukoliko je potrebno i u svojim mogućnostima, pruži pomoć Rusiji u borbi protiv ove zarazne bolesti.

Predsednik Vučić je u isto vreme zahvalio predsedniku Putinu što je iskazanom brigom za našu zemlju i slanjem medicinske pomoći potvrdio izvanredne strateške odnose Srbije i Rusije.

Putin u oktobru u Srbiji?

Lider Ruske Federacije Vladimir Putin potvrdio je večeras u telefonskom razgovoru predsedniku Aleksandru Vučiću da u oktobru dolazi u Srbiju, javile su “Novosti”.

"Srbija je privilegovana što ima iskrenog prijatelja kakav je Rusija, kao što sam i ja počastvovan našim ličnim odnosom međusobnog uvažavanja i poverenja", rekao je predsednik Vučić predsedniku Putinu.

On je obavestio sagovornika u Moskvi da je doneo odluku da, uz saglasnost ruske strane, odlikuje pripadnike tima Oružanih snaga Ruske Federacije, koji su sa velikom predanošću pomagali u sprečavanju širenja korona virusa i suzbijanju zarazne bolesti KOVID-19 i pomogli da se za kratko vreme pod kontrolu stavi epidemija u najvećim žarištima.

Predsednik Vučić je predsednika Putina obavestio o svim događajima u regionu – od situacije na Kosovu i Metohiji do progona sveštenstva Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Dvojica predsednika su razgovarali i o unutrašnjem oslikavanju Hrama Svetog Save u Beogradu i saglasili se da je neophodno uskoro nastaviti zajednički rad, kako bi ova pravoslavna svetinja bila, uz pomoć Rusije, završena kako se očekuje.

Predsednik Vučić i predsednik Putin su izrazili očekivanje da će okolnosti uskoro dozvoliti razmenu poseta na visokom nivou i nastavak ranije planiranih međudržavnih kontakata.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što je Dan pobede, uprkos odlaganju tradicionalne parade na Crvenom trgu, dostojno obeležen i što srpski i ruski narod, u duhu svog slobodarstva, poštuju svoje heroje, ne dozvoljavajući falsifikovanje istorije.

B92



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar