Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Lekar iz Čačka zaražen koronom: Osećao sam izuzetnu malaksalost, ne mogu da opišem tu nesposobnost čoveka da podigne ruke

post-title


Lekar Srđan Obradović (27) iz Čačka, koji je bio na prvoj liniji odbrane od korone, i sam se zarazio opakom infekcijom radeći svoj posao! Mladi medicinar inače je zaposlen u službi angio-sale Opšte bolnice u Čačku, ali se dobrovoljno prijavio da pomaže kolegama na infektivnom odeljenju.
 Osećao sam izuzetnu malaksalost, ne mogu da opišem tu nesposobnost čoveka da podigne ruke, bio sam nemoćan. Posle toga sam dobio blagu temperaturu, 37,4, bolove u mišićima, zglobovima. Bili su to dovoljni simptomi da posumnjam na koronu, što se i potvrdilo – rekao je Obradović, koji je bio u u KC Kragujevac, a sada u izolaciji čeka drugi negativan test. Veli i da ne zna gde se tačno zarazio. – Od kolega niko nema simptome. U kontaktu sam bio jedino sa suprugom, koja je takođe zdravstveni radnik, i sada je u izolaciji. Imali smo zaštitnu opremu, stvarno nije fraza, sve smo imali – od alkohola, skafandera do maski. Vodilo se računa o tome, pa mi ostaje misterije kako sam se zarazio. On se osvrnuo i na mesec dana rada na prvoj liniji odbrane od novog virusa: – Mnogo je teško kad vidite da je čovek umro i da ga iznose u kesi. Iskreno, to mnogo pogađa sve kolege. Teško je videti nekoga da mu se pluća raspadaju i da se gasi. Ne znam kako je u ratu, ali ovo je možda slično!


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar