Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



NTP preuzeo na koriščenje prostor nekadašnje lokacije Cer

post-title


U Čačku je danas obavljena zapisnička primopredaja između preduzeća Slovas, Republičke direkcije za imovinu (RDI) i Naučno-tehnološkog parka (NTP), čime se stiču uslovi da u narednih mesec dana prostor na nekadašnjoj lokaciji Cer-a zaživi.
Vlada Srbije 30. aprila donela je zaključak kojim je NTP Čačak dala na korišćenje 5.733 metra kvadratna poslovnog i halskog prostora zajedno sa zemljištem površine 70 ari na neodređeno vreme bez naknade.
[caption id="" align="alignnone" width="800"] Foto: MNA[/caption]  
[caption id="" align="alignnone" width="800"] Foto: MNA[/caption]
Zamenik gradonačelnika Čačka Milica Dačić, izjavila je da je reč o realizaciji procesa koji je otpočeo u decembru kada je Vlada Srbije kupila prostor na nekadašnjoj lokaciji Cer, za 270.000.000 dinara. “Ono što smo dobili od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na osnovu ugovora koji je potpisan, takođe u decembru, jeste 60.000.000 dinara za nabavku opreme za ovaj prostor. Objekat je tokom januara i februara rekonstruisan i adaptiran”, rekla je Dačić.
[caption id="" align="alignnone" width="800"] Foto: MNA[/caption]
Prema njenim rečima, plan je da u narednom periodu ovaj prostor bude opremljen neophodnom opremom i nameštajem, a da se ubrzo krene i sa useljavanjem startapova i mladih firmi prema javnom pozivu koji je raspisan. “Nakon toga, u prvoj polovini juna očekuje nas svečano otvaranje. Ono što je bitno jeste da se time stiču uslovi da NTP Čačak postane značajna institucija na polju razvoja tehnoloških inovacija za koje smo svi svedoci da u poslednje vreme imaju veliki značaj kako kod nas tako i u svetu”, naglasila je Dačić. Ona je naglasila da su mladi u startap centru u Čačku, u jeku borbe sa korona virusom, dali veliki doprinos tako što su izradili zaštitne vizire za medicinske radnike. “Izradili su više od 5.000 vizira. Imamo jedan startap koji se već javio na javni poziv, a koji bi se u ovom prostoru bavio proizvodnjom hipohloraste kiseline koja je imala određen značaj protekla dva meseca tokom pandemije”, zaključila je Dačić.


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar