Odbornici Skupštini grada Čačka vratili su se juče u skupštinske klupe i to po poslednji put, bar u ovom sazivu. I dok opozicija smatra da protekle četiri godine obeležile velike afere, predstavnici vlasti kažu da se Čačak dosta promenio i da je urađeno više nego što je bilo planirano.

“Burna zasedanja u svakom slučaju”.

Tim rečima je predsednik Skupštine grada Igor Trifunović ocenio rad Skupštine u poslednje četiri godine. Da su sednice bile burne slažu se i predstavnici opozicije. Oni su se pre godinu dana odlučili na bojkot sednica jer smatraju da se vlast ponašala bahato, da im nisu dozvoljavali da govore, a svaki njihov predlog su glatko odbijali.

“Tu je pre svega donošenje nakaradnog Poslovnika čime je omogućeno donošenje velikog broja nezakonitih i netransparentnih odluka vlasti, a koji su na kraju ispali na štetu građana Čačka. Nezakonito izbacivanje odbornika iz skupštinskih radnih tela. Govorili smo o FK Borac i tražili anketni odbor, govorili smo o “tetkinom zidu”, zagađenju Morave, kupovini preskupe novogodišnje jelke, partijskom zapošljavanju, sečenju stabala i uništavanju zelenih površina u gradu, urbanističkoj mafiji, nezakonistostima u ustanovi Zračak, poplavljenim sugrađanima. To su teme koje nisu bile interesantne vladajućoj većini”, naveo je Aleksandar Tanaković iz Dveri, podsećajući da je podneto nekoliko krivičnih prijava koje nisu imale ishod.

“Odbornici  opozicije u protekle četiri godine bili su izloženi velikom pritisku i nekoliko odbornika je promenilo dres, što nije bio slučaj sa odbornicima Nove Srbije koji su ostali na okupu”, izjavio je Miloš Marić, šef  odborničke grupe. Kaže i da bojkot sednica nije dao rezultate zbog čega su se juče vratili u skupštinsku salu.

“Nova Srbija je odlučila da prisustvuje poslednjoj sednici kako bi izašli iz medijske blokade u kojoj se nalazimo. Ne spominjemo se nigde u ovoj totalitarnoj državi. Poslaćemo sliku građanima Čačka da mi i dalje postojimo, da smo na okupu, jedinstven. Ovo su karakterni ljudi koji imaju svoje dostojanstvo. Oni čak koriste i pandemiju koronaviriusa za kampanju, kako su sačuvali narod” , rekao je Miloš Marić, šef odborničke grupe Nova Srbija.

Sa druge strane predstavnici SNS-a kažu da se u poslednje četiri godine uradilo dosta toga, čak i više od planiranog. Zahvaljujući podršci republičke vlasti grad je uređeniji, izgrađena je brojna infratruktura u selu i na gradu, a došle su i  prve strane investicije.

“Možemo biti zadovoljni sa onim što je urađeno. Mnogo toga je ostalo što još treba da se uradi i što je u planovima. Najveći deo onoga što smo obećali pred izbore smo i uradili, u nekim segmentima čak i više nego što je planirano. Nikad naš grad nije izgledao lepše i opremljenije i siguran sam da će to građani prepoznati i da će nam dati još veću podršku”,  rekao je Aleksandar Maksimović, šef odborničke grupe SNS.

“U gradu Čačku je zaposleno preko 3.000 naših sugrađana više nego štoje to bilo 2016. godine. Kada se prošetamo našim gradom primećujemo veliku razliku, naročito u infrastrukturi. Brojni radovi su u toku. Nemam razloga da komentarišem stavove opozicije. Mislim da su oni svoju brigu, odnosno nebrigu, pokazali svojim samim odsustvom i bojkotom rada Skupštine grada. Ne želim da se osvrćem na nemile događaje koji su se dešavali i koji su poslali ružni sliku njih i ružnu sliku iz našeg grada. Očekujem podršku građana za još jedan mandat”, rekao je Igor Trifunović, predsednik Skupštine grada.

Lokalni  izbori održaće se 21. juna, a za 75 odborničkih mesta nadmetaće se, kako sada stvari stoje, 6 ili 7 izbornih lista. Odbornici u novom sazivu mogli bi ponovo da sednu u klupe krajem jula meseca.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here