Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Katići, selo u kome ima duplo više turista od stanovnika (VIDEO)

post-title


Kao retko koje selo, Katići kod Ivanjice, raspolažu sa skoro dve stotine postelja za smeštaj gostiju. Uz domaćine sa dugogodišnjim iskustvom u turizmu, domaću hranu i gotovo netaknutu prirodu već dugo imaju značajno mesto na turističkoj mapi Srbije.

Malo selo, ali odavno poznata adresa za turiste iz čitavog sveta. Kada upoznaju domaćine i dožive čari seoskog turizma u planinskom kraju, mnogi u Katićima postanu redovni gosti.
[embed]https://www.rts.rs/upload/storyBoxFileData/2020/05/22/16672426/ivanjica.mp4[/embed] „Svaki dan prošetam 15-20 kilometara peške i volim planinu, vazduh. Svejedno je kiša, sunce, šetamo“, tvrdi gošća iz Rusije Ljilja Suslova. Obradovići se turizmom bave više od tri decenije, neprekidno ulažu i proširuju ponudu. Od ove godine u tri novoizgrađene vile gostima su otvorili vrata luksuzno opremljenih apartmana. „Ima puno interesovanja, prebukirani su maltene jun, jul i avgust. Mada, ima još pomalo negde da se nađe mesto. Primamo i vaučere, tako da možemo da spremno dočekujemo sezonu“, vlasnica seoskog turističkog domaćinstva Svetlana Obradović. I u hotelu u Katićima zbog odličnog smeštaja i brojnih sportskih i zabavnih sadržaja često borave grupe gostiju, a u harmoniji sa prirodom su i zasebne brvnare, za koje je sve veće interesovanje. „Ovi smeštaji imaju sjajnu šansu, nalaze se u okruženju sjajne prirode, nalaze se na nadmorskoj visini od 1.054 metra i to je velika prednost u odnosu na neke hotele koji se nalaze na nižim terenima“, ističe vlasnik hotela i brvnara Boro Ilić.

O lepotama Katića i Mučnja se priča i dugo nakon posete

Da gosti bolje upoznaju okolinu i istorijske lokalitete sada se uređuje prostor gde je bio Karađorđev šanac. Od prošle godine sa vrha Mučnja, sa uređenog vidikovca mogu uživati u neprocenjivom pogledu. „Mi ćemo se u budućnosti protuditi da još nekoliko lokaliteta uredimo u okolini Ivanjice tako da pored smeštaja, pored hrane iz ovih krajeva gosti mogu da izađu, mogu da prošetaju, mogu da dođu na neko od ovih mesta i to je nešto što će biti deo sadržaja u turističkoj ponudi Ivanjice“, kaže Miloje Ostojić iz Turističke organizacije Ivanjice. U turizmu se za Katiće i Mučanj odavno zna, a o lepotama boravka u ovom ivanjičkom turističkom selu dugo prepričava. Uz mir, svež planinski vazduh i gostoprimstvo, pravi je izbor za odličan odmor.


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar