Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da će Srbija u okviru novog investicionog plana do 2025. godine uložiti 9 mlrd EUR u infrastrukturu, uključujući putnu, železničku, komunalnu i socijalnu infrastrukturu.

Ona je gostujući na Hepi televiziji kazala danas da se trenutno gradi 230 kilometara novih auto-puteva, a da investicioni plan Srbija 2020-2025. godine predviđa izgradnju još 500 kilometara auto-puteva.

– Planirani su Vožd Karađorđe koji će povezati centralnu sa zapadnom, južnom i istočnom Srbijom, kao i auto-put Požega-Boljare koji će nas spojiti sa Crnom Gorom. Pored brze pruge koju gradimo od Beograda do Budimpešte, gradićemo i brzu prugu Beograd-Niš – kazala je Mihajlović.

Ona je ocenila da infrastruktura omogućava ljudima da ostanu da žive u svojim mestima a da investicije lakše i brže dolaze, kao i da je uz građevinarstvo pokretač privrednog razvoja i rasta bruto domaćeg proizvoda.

– Tome će doprineti i stanovi koje gradimo za pripadnike službi bezbednosti. Dala sam predlog da se taj projekat proširi i na zdravstvene i prosvetne radnike i nadam se da će Vlada to usvojiti – rekla je Mihajlović.

1 KOMENTAR

  1. Suviše priče i obećanja. Ako te autoputeve budu gradili tempom kao što rekonstruišu deo puta Čačak Užice u dužini od dvadesetak kilometara onda ovo nije petogodišnji već stogodišnji plan. Možda planiraju da toliko budu na vlasti, KUKU NAMA.
    A o kvalitetu radova neću ni da pričam. Jedne godine urade a već naredne ruše sve pa ponovo. Ispucalog asvalta i rupa na pomenutoj deonici koliko hoćete. I što je najgore na naizgled kompletno završenoj rekonstrukciji ostave rupu na kolovozu kao da hoće da kažu,, DOĆI ĆEMO SLEDEĆE GODINE,, a već su nam se smučili, gledamo ih evo treću godinu za redom kao da grade SKADAR NA BOJANI a zla veštica sve to rasturi.
    Ja toliko o naprednoj izgradnji saobraćajne infrastrukture.
    Zabrinut za Srbiju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here