Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ekonomski fakultet u Kragujevcu upisuje nove studente: Sve što treba da znate o upisu u školsku 2020/21. godinu

post-title


Kraj maja i početak juna je period koji je za maturante srednjih škola najintenzivniji i slobodno možemo reći najstresniji, jer se od njih očekuje da, upravo tada, donesu odluku koja će umnogome odrediti dalji tok i uticati na njihov celokupan život. Ove godine zbog vanredne situacije mnogi budući brucoši imaju nedoumice u vezi sa odabirom fakulteta. Za sve srednjoškolce koji odluče da nastave školovanje na visokoškolskim ustanovama, Ekonomski fakultet Univerziteta u Kragujevcu, kao jedan od najtraženijih fakulteta, pravi je izbor. Šezdeset godina postojanja i bogatog iskustva, 50 profesora i nastavnika i 30 saradnika Fakulteta zaslužni su za kvalitet nastave koja je ovaj Fakultet afirmisala kao savremenu, akreditovanu visokoškolsku insituciju.
U prilog ovome govori i činjenica da je ove godine Ekonomski fakultet dobio i međunarodnu akreditaciju svojih osnovnih studija na modulu Računovodstvo i poslovne finansije od britanskog Udruženja setifikovanih ovlašćenih računovođa (ACCA – Association of Certified Chartered Accountants). ACCA je za studente, koji osnovne akademske studije završe na modulu Računovodstvo i poslovne finansije (počev od 2020. godine), obezbedio priznavanje ispita položenih na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu i automatsko oslobođanje od pet ACCA ispita (F1-F4 i F9). Ovom akreditacijom Ekonomski fakultet dobio je međunarodnu potvrdu napora da unapredi svoje studije i pruži relevantna i priznata znanja od strane ACCA, kao najznačajnije institucije u oblasti obrazovanja računovođa i revizora u svetu.
[embed]https://youtu.be/lsEIwSQ0bOo[/embed]
Prijava kandidata za upis na akreditovane programe osnovnih akademskih studija (Ekonomija i poslovno upravljanje i Poslovna informatika) će trajati od 24. do 26. juna. Prijemni ispit je zakazan za 2. jul kada prijavljeni kandidati polažu jedan od ponuđenih predmeta. Budući brucoši sve dodatne informacije vezane za prijemni ispit mogu naći na sajtu Fakulteta. Ekonomski fakultet u Kragujevcu u školsku 2020/2021. godinu upisuje ukupno 540 studenata na 250 budžetskih i 290 samofinasirajućih mesta. Na teret budžeta se mogu upisati još i 2 studenta sa invaliditetom2 studenta pripadnika romske nacionalnosti i 2 studenta državljana R. Srbije koji su u školskoj 2019/20. god. srednju školu završili u inostranstvu. Svi kandidati koji konkurišu za upis u prvu godinu osnovnih akademskihstudija polažu prijemni ispit iz dva predmeta po izboru kandidata i to: Osnovi ekonomije, Poslovna ekonomija (Ekonomika preduzeća), Nacionalna ekonomija, Statistika, Računovodstvo, Osnovi filozofije, Osnovi sociologije i Matematika. Redosled kandidata za upis u prvu godinu studija utvrđuje se na osnovu opšteg uspeha postignutog u srednjem obrazovanju i rezultata postignutih na prijemnom ispitu.
Foto: ekfak.kg.ac.rs



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar