Nađa Marinković, učenica 8. razreda OŠ “ Milica Pavlović” u Čačku, rođena je sa ulegnutim grudnim košom, što joj otežava disanje i rad srca!

U 8. godini života izvršena je operacija kojom je Nađi ugrađena čelična ploča u grudni koš, sve sa šavovima koji su bili vezani za rebra i stabilizatorom na lopatici. Pre 3 godine šipka, šrafovi i stabilizator su izvađeni.

Međutim, Nađa ima i dalje ogromnih problema sa disanjem, radom srca, trpi nesnosne bolove. A njena majka Marina navodi da su lekari rekli da je Nađa životno ugrožena i da mora ići podhitno i što pre na još jednu operaciju i da su dani u pitanju da li će preživeti.

Sledećom operacijom je predviđeno da se otvori ceo grudni koš, vade se hrskavice, ugrađuje se plastika, čelična ploča, šrafovi na rebrima, stabilizator, ponovo! Da bi se grudni koš izdigao i da bi srce imalo mesta za rad!

“Nažalost, ja nisam u mogućnosti da platim operaciju, pa ovim putem molim ljude dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu, da uplate donaciju na dole navedene račune ili da se jave meni” – kaže Nađina majka, Marina Dragutinović, a njen broj telefona je 064-407-97-37.

Operacija košta 868,800,00 dinara (prilažem na uvid dokument izdat od bolnice BELMEDIC u Beogradu).

ZAHVALJUJEM SE UNAPRED SVIM LJUDIMA DOBRE VOLJE! – poručuje Nađina majka Marina.

7 KOMENTARA

  1. bas tako… vidim da se radi o privatnoj ustanovi… a dete svakako ima pravo na operaciju u bolnickoj drzavnoj bolnici… zasto se ne leci u drzavnoj bolnici kada u drzavnim bolnicama to je rutiska operacija srca i otvaranje grudnog kosa…. kja svakako ne mora se placatti vec moze besplatn da se uradi…. prilozite dokumenta i otpustne liste gde je prvi put operisana…. i na uvid bolesti da se utvdi vbolest.. nesamo dokument placanja u privatnoj klinici…

  2. otvaranje grudnog kosa i teska operacija srca ne moze da se lezi samo 3 dana u klinici …. kod vas stoji samo 3 dana bolnickog leznja…. sto je ne izvodljivo lezati samo 3 dana nakon takve operacije i nakon otvaranja grudnog kosa…. a plus naziv operativne pripreme ne postoji tim nzivom na guglu sa tom operativnom dijagnozom….. nigde nisam nasla da postoji taj naziv na guglu 🙂 samim tim nesto sam uspela naci pod drugim nazivom i sve to moze da se radi u drzavnoj klinici…….. svi trazite novac prlozite dokmente privatne bolnice …. aopeacije mogu se raditi u drzavnim ustanovama kao sto su klinicki ceentar u beogradu za institutu majku i dete …

  3. Ljudi o cemu vi pricate. Zar je bitno gde je operacija. U pitanju je zivot mladog deteta. Kao i svaki roditelj, njena majka je zatrazila pomoc, nije primoravala gradjane da pomognu. Ko ima i ko zeli da pomogne neka pomogne. Ne vidim ni jedan razlog da se sada polemise gde i kako je mogla da se operise. Verovatno postoji neki razlog zasto mora da bude privatna klinika. U sustini, nije ni bitno. Ako mozete pomognite, ako ne mozete, ne morate i to je to.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here