Pretraga vesti

POKS: Bajatović rasipa narodne pare u vreme pandemije

post-title


- Kupovina 38 novih automobila, među kojima su i luksuzni džipovi od strane Srbijagasa, gubitaškog državnog preduzeća, kome je Vlada Srbije prošle godine oprostila dug od 1,2 milijarde evra je sramna i skandalozna. Ono što dodatno uznemirava javnost je činjenica da su se automobili kupovali u vreme trajanja vanrednog stanja izazvanog koronom kada su mnogi ljudi ostajali bez posla i situaciji kada država mora iz budžeta da pomogne privredi da se ekonomski oporavi od pandemije – izjavio je lider koalicije ZA KRALJEVINU SRBIJU i predsednik POKS, Žika Gojković.

Koalicija ZA KRALJEVINU SRBIJU, koju čini Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Monarhistički front NJKV Princa Vladimira Karađorđevića i Srpski pokret monarhista najoštrije osuđuje nastavak bahatog ponašanja direktora Javnog preduzeća „Srbijagas“ Dušana Bajatovića koji je u sred pandemije korona virusa kupovao nove službene automobile, te je tako u prethodnih mesec dana, na novi auto-park potrošio nestvarnih 632.945 evra.

ZA KRALJEVINU SRBIJU podseća da je prema podacima Uprave za javne nabavke, javno preduzeće „Srbijagas“ 10.aprila donelo dve odluke o dodeli ugovora za kupovinu 15 automobila u vrednosti od 26 miliona dinara, a da je zatim 16. i 23. aprila, kao i 7.maja potpisao odluke o kupovini novih auta koji će građane Srbije koštati još gotovo 46 miliona dinara. Prema tim podacima ovo preduzeće je ukupno za samo mesec dana kupilo nove automobile za iznos od preko 72 miliona dinara, što je gotovo 633.000 evra.

Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar