Od početka godine prostor Sportskog centra ”Mladost” je pretvoren u jedno veliko gradilište. Na nekoliko lokacija započeti su radovi koji za cilj imaju stvaranje još boljih uslova za boravak u ovom kako mnogi kažu najlepšem delu grada. Postavljena je rasveta na atletskom stadionu, počela je velika rekonstrukcija gradske plaže, izgrađen je park za pse, rekonstruisan teren za rukomet i mali fudbal. Ono što je na trenutak usporilo planiranu dinamiku radova su majske kiše, koje su ove godine očigledno u punom jeku. Ipak, vredni radnici koriste svaki trenutak pogodan za nastavak radova, tako da to najbolje potvrđuje i današnja slika u SC ”Mladost”. Uprkos činjenici da je nedelja, radi se na svim ”frontovima” kako bi se nadoknadilo ono što je izgubljeno zbog loših vremenskih uslova.

”Posle nekoliko dana pauze nastavljeni su radovi na postavljanju gumirane podloge na atletskom stadionu. Na gradskoj plaži se uprkos čestim kišama radi svakog dana, tako da je ovaj prostor već dobio konture jednog od najlepših plažnih prostora u našoj zemlji. Počelo je i uređene brane, tako da će ova celina zaista biti takva da će se svi Čačani ponositi. Behaton koji je nakon poplave 2014.godine postavljen na ovom prostoru neposredno pored brane se trenutno koristi za proširenje platoa na gradskom bazenu, dok je deo upotrebljen za parterno uređene rekonstruisanog terena za rukomet i mali fudbal. Očekujemo da se vremenske prilike stabilizuju i da se radovi privedu kraju paralelno sa početkom nove kupališne sezone na bazenima” – rekao je direktor SC ”Mladost” Miloš Stevanić.

Više je nego očigledno da je rukovodstvo grada prepoznalo ovaj prostor kao jedan od najznačajnijih za sve naše sugrađane. Završetkom rekonstrukcije gradskog bedema gde je u planovima i popločavanje kraka od škole ”Vuk Karadžić” do Košutnjaka stvoriće se lep i bezbedan prilaz ka oazi sporta, rekreacije i zdravog života. U planu je i parterno uređenja prostora oko stare upravne zgrade ustanove, kao i ulaza na atletski stadion. Gledajući u nebo i čekajući sunce svi se trude da daju svoj doprinos kako bi se radovi što pre priveli kraju, a Čačani ovo i naredna leta proveli u neuporedivo sređenijem i lepšem ambijentu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here