Inspektori iz sistema socijalne zaštite pre dva dana su zatvorili dom za stara lica i lica sa posebnim potrebama „Dvoje” u selu Vranići kod Čačka, jer je utvrđeno da ova ustanova pruža usluge bez licence, saznaje „Politika”. Kako ističu u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u domu su zatečena 32 korisnika i 14 zaposlenih osoba, a reč je o ustanovi koja je nekada imala licencu za rad, koju je u međuvremenu izgubila zbog mnogih propusta u radu.

„Direktor ove ustanove ima obavezu da obavesti porodice da dođu po svoje stare osobe, a ako srodnici nisu u stanju da brinu o njima ili imaju probleme priliko smeštaja u druge domove, treba da se obrate nadležnom centru za socijalni rad. S obzirom na to da rukovodioci doma tvrde da su poštovali sve epidemiološke preporuke i nisu dozvoljavali posete starim osobama, dobiće instrukciju kako da realizuju njihov povratak kući”, ističu u resornom ministarstvu.

Ovo je inače četvrti dom za stare osobe koji je zatvoren od potečka pandemije kovida 19, u prethodna tri doma stavljen je katanac u bravu zbog toga što su stare osobe bile zaražene virusom korone. Zabrana posete domovima za stare još uvek je na snazi, a te ustanove neće biti otvorene za kontakte sve dok virus potpuno ne nestane i to je poslednja mera koja će biti ukinuta.

1 KOMENTAR

  1. Moja baka je bila ovom domu i nažalost nemam ništa lepo da kažem, bila je tu manje od mesec dana,a posebno ne mogu da pohvalim glavnu medicinsku sestru (neću je inenovati), najbitnije je bilo da se ona “nafraka”!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here