Sa ministarkom bez portfelja za demografiju i populacionu politiku, prof. dr Slavicom Đukić Dejanović rukovodstvo grada Čačka obišlo je Predskolsku ustanovu “Radost” za koju je ministarstvo izdvojilo novac za izgradnju tri igrališta za decu sa mobilijarom i antitraumatskom podlogom.

Grad Čačak je najbolje ocenjen grad za rešenje u oblasti snižavanje psihološke cene roditeljstva pod nazivom “Separacija nije sekiracija” koje je ujedno i najinovativniji projekat u ovoj godini.

Sredstva za sve projekte za Centar Zračak i PU “Radost” obezbedilo je Ministarstvo za demografiju i populacionu politiku i Grad Čačak u ukupnom iznosu od 24 miliona dinara. Najavljen je nastavak uspešne saradnje, jer se naš grad do sada istakao u oblasti polulacione politike koji je primer za nove ideje u Srbiji.

Lokalna samouprava aplicirala je na konkursu za bespovratna sredstva, koja su utrošena za izgradnju terena sa antitraumatskom podlogom i teretanom na otvorenom kao i specijalizovanog mini autobusa za korisnike ove ustanove.

Najavljena je nabavka dva putnička vozila, jedno za patronažnu službu Doma zdravlja, a drugo za Centar Zračak koje će služiti za pružanje novih usluga, kao što su pomoć u kući, personalna asistencija i lični pratilac.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here