Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Za elektro mrežu u Gornjem Milanovcu 520 miliona dinara

post-title


Gornji Milanovac - 2020. je jedna od godina u kojoj je Elektrodistribucija i Elektroprivreda Srbije najviše uložila u Gornji Milanovac, jedan   je   od   zaključaka   sastanka   Dejana   Kovačevića  predsednika opštine sa direktorima EDB Čačak i poslovnice u Gornjem Milanovcu.
 
„Ove godine biće završeno više od 37 km niskonaponske mreže,  što znači da će na velikom delu teritorije milanovačke opštine biti poboljšan kvalitet isporuke
električne energije,  posebno u seoskom području gde su česte situacije da kad
dune malo jači vetar ili padne kiša nestane struja“, rekao je Kovačević i dodao da
je vrednost tih radova oko 100 miliona dinara, što je ogromna investicija za opštinu Gornji Milanovac. Kovačević je rekao da je pri kraju realizacije projekta rekonstrukcije
trafo stanice u gradu,  čija je vrednost 3.5 miliona evra.
 
“Kada   saberemo   sva   ulaganja   u   ovoj   godinu   dolazimo   do   neverovatnih   520 miliona   dinara   koje   će   Eelektroprivreda   Srbije   preko   EDB   Čačak   uložiti   u infrastrukturne objekte u Gornjem Milanovcu“,  istakao je Kovačević i dodao da sedo sada nikada nije u ovoj meri investiralo na teritoriji milanovačke opštine. Danas je utvrđena dinamika kao i planovi, a to je da u naredne 4 godine neće postojati ni jedna drvena bandera, ni jedan drveni stub na području opštine, plan je realan i to može biti urađeno u narednom periodu,  rečeno je na sastanku.
Stojan Vasović, direktor Elektrodistribucije Čačak kaže da se ove godine u Gornjem Milanovcu   završava   nekoliko   kapitalnih   obejkata,   a   jedan   od   najznačajnijih   je rekonstrukcija  trafostanice 110 kilovoltne.


“ Gornji  Milanovac  ima   poseban   značaj  i  tretman   u   okviru   Elektrodistribucije Čačak i Elektroprivrede Srbije, imajući u vidu izrazito razvijenu industriju koja postoji  ovde”, kaže  Vasović i dodaje  „Obaveza Elektroprivrede Srbije  i ostalih subjekata koji sa ovim preduzećem sarađuju, bila je da se Milanovcu obezbede dobri uslovi snabdevanja električnom energijom“.


“Što  se   tiče  snabdevanja kupaca   na   mrežama  niskog   napona i   dalekovodima 10kw, danas smo sa predsednikom napravili realan plan da se u naredne 4 godine završi kompletna rekonstrukcija mreže niskog napona što će za potrošače sa područja milanovačke opštine biti od velikog značaja“, zaključio je Vasović.
 GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar