U nedelju, 07.juna u Prislonici će biti odigrana utakmica između veterana FK “Vujan” I FK “Zadrugar”. Utakmica počinje u 17 časova.

Da je sport, u ovom slučaju fudbal, značajan činilac zdravog i aktivnog života, dokazuju i veterani FK “Vujan” iz Prislonice. Oni su pravi dokaz da je fudbal zarazan, i da kad te ljubav prema ovom sportu zarazi, to je svaki dan sve slađa zaraza i ostaje doživotno. Klub je osnovan davne 1969. godine, a veterani su aktivni tokom cele godine, ne mare mnogo ni za vremenske prilike, sve pod parolom: kad će, ako neće sad? Majstorski potezi i želja za pobedom, kao da im je 20-tak godina.

“Ovo  su moji prijatelji sa kojima se družim i igram fudbal godinama. Rezultat nije bitan, ali stisak ruke posle utakmice znači mnogo svima nama koji istrčimo na teren. Igraću fudbal dok god budem mogao da trčim”, ovim rečima najavio je prijateljsku utakmicu sa  veteranima FK “Zadrugar”, pedesetdevetogodišnji  kapiten domaće ekipe Milan Popović – Pop.

Iz FK “Zadrugar” kažu da su susreti sa prisloničkim veteranima tradicionalni, i da su više od prijateljstva. Drago im je kad pobede, ali ni pobeda nije toliko važna kad dođe treće poluvreme, koje sledi posle utakmice. Treće poluvreme, veterani vole da zovu druženje posle utakmice, kada treba nadoknaditi kalorije koje su izgubili jureći loptu. Domaćini prirede gostima večeru i dogovore saradnju oko budućih susreta. Naravno, evociraju se i sećanja na neka stara dobra vremena i na dobar fudbal, jer samo sport ne poznaje granice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here