Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas raspustio je danas beogradski odbor te stranke na čijem čelu je bio predsednik opštine Stari grad Marko Bastać, a kao povernika je imenovao Borka Stefanovića.

Kako se u saopštenju Stranke slobode i pravde navodi, Odbor je raspušten jer su pojedini članovi, suprotno odlukama stranke o bojkotu izbora na svim nivoima, bili uključeni u izborne radnje koje su rezultirale predajom liste “Čuvamo Stari grad – Ujedinjena opozicija”.

“S SP je čvrsto opredeljena za bojkot na svim nivoima, i svi koji na bilo koji način učestvuju u lažnim izborima ne mogu biti njen deo. Jedini način da se na ovim izborima ne glasa za Vučića jeste da se izbori bojkotuju. Sve drugo je učestvovanje u pokušaju da se obmanu građani, i stvori privid da izbori u Srbiji postoje“, navodi se u saopštenju stranke.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Kako se dodaje, Predsedništvo S SP-a je donelo odluku da smeni Marka Bastaća sa mesta predsednika beogradske organizacije ŠP-a, jer nije sprečio aktivnosti zbog kojih je opštinski odbor raspušten.

“Cilj nam je da dodatno ojačamo gradsku organizaciju, i pripremimo se za prevremene gradske izbore za koje ćemo se izboriti zajedno sa građanima. Izbore na kojima ćemo pobediti Vesića, i njegovu ekipu koja već godinama maltretira Beograđane,“ navodi S SP.

Na mesto poverenika za Beograd postavljen je Borko Stefanović, zemenik predsednika S SP-a.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here