Ivanjica – U Ivanjici je počela sa radom nemačka kompanija „Konig metal”, koja se bavi proizvodnjom delova za velike automobilske kuće poput audija i poršea. Fabrika se prostire na pet hiljada kvadratnih metara i biće zaposleno 350 radnika.

„Ovo je još jedan od nemačkih investitora koji su odlučili da svoj novac ulože u našu zemlju. Dobili smo ozbiljnog i odgovornog partnera, na radost Ivanjičana, ali i cele Srbije. Ovakve investicije su nam jako važne, jer utiču na naš pozitivan ekonomski rast”, izjavila je predsednica Vlade, Ana Brnabić.

Foto: RINA

Direktor kompanije „Konig metal”, Hans Jorge, istakao je da posluju širom sveta, ali da nigde nisu dočekani kao u Srbiji i da je baš to jedan od razloga zbog kog su birali Ivanjicu kao opštinu u koju će uložiti svoj novac.

Foto: RINA

„Od samog početka imali smo ogromnu podršku Vlade, ispunjeni su svi naši uslovi, kao i u bilo kojoj drugoj zemlji. Privredna klima je odlična i nadamo se da će ova saradnja biti na obostrano zadovoljstvo, i da će biti na ponos i Srbije i Nemačke”, rekao je Jorge.

Foto: RINA

Jedan od razloga, zašto je odluka pala na ovu opštinu u zapadnoj Srbiji jeste uspešno sprovedena gasifikacija, koja će omogućiti lakše i ekonomičnije poslovanje.
„Rezultati našeg rada se sada vide, jer u našoj opštini imamo ozbiljnu nemačku kompaniju, koja će zaposliti građane i omogućiti da mladi ne idu u velike gradove, već da ostanu ovde. Veliku zahvalnost dugujemo predsedniku države i Vladi, jer nisu zaboravili Ivanjicu. Trudićemo se da nastavimo krupnim koracima naored, kako bi Ivanjici vratili staru slavu”, rekao je Zoran Lazović, predsednik opštine Ivanjica.

Foto: RINA

U planu je da fabrika „Konig metal” bude proširena na još 10.000 kvadratnih metara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here