Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



POKS predstavio program za Čačak u 6 tačaka

post-title


Pokret obnove Kraljevine Srbije prvi put izlazi na lokalne izbore u Čačku. Pokret čine novi, mahom mladi ljudi koji žele da žive u lepšem i boljem Čačku. U parlamentu grada Čačka bićemo konstruktivna i oštra opozicija, jer to našoj političkoj sceni nedostaje. Borićemo se za 6 osnovnih tačaka našeg programa i to su:

  1. Borba protiv partokratije

Pokret obnove Kraljevine Srbije oštro se bori protiv partijske države u kojoj stranke namiruju svoje aktiviste državnim resursima. To su radile sve stranke posle drugog svetskog rata. U Kraljevini Srbiji to neće biti moguće, jer stranke neće biti centari moći! Ako naša stranka postane deo čačanskog parlamenta, borićemo se da informacije o svakom zapošljavanju u gradu Čačku budu javno dostupne. To znači da građani imaju pravo da znaju po kojim kriterijumima je određeno javno preduzeće zaposlilo određenog radnika, a ne da se te informacije skrivaju. Na taj način vlast će morati više da vodi računa o kadrovskoj politici.

  1. Podsticaji za ostanak i povratak mladih

Ako Pokret obnove Kraljevine Srbije bude deo lokalnog parlamenta, zalagaćemo se da grad Čačak izdvoji sredstva za podsticaje ostanka i povratka mladih. To znači da najbolji čačanski studneti po završetku studija treba da od grada i privrede dobiju dobre poslovne ponude u Čačku, kao i subvencije za rešavanje stambenog pitanja.

  1. Duplo više novca za porodilje i pronatalitetnu politiku

Pokret obnove Kraljevine Srbije u lokalnom parlamentu boriće se za pronatalitetnu politiku i podršku porodici kao centru sistema vrednosti. POKS će od vlasti tražiti dupliranje svih trenutnih davanja za prvo, drugo, treće i svako naredno dete. Za ove namene se mora pronaći novac i Čačak ne treba da bude iza opština u okruženju po izdvajanjima za pronatalitetnu politiku.

  1. Subvencije za udžbenike za svu našu decu

Grad Čačak mora hitno pronaći novac za nabavku udžbenika za najugroženije porodice u tekućoj godini, a domaćinskim planiranjem, od naredne godine ovo pravo treba proširiti na svu čačansku decu koja pohađa osnovnu školu. Potrebno je izraditi precizne socijalne karte i subvencionisati nabavku udžbenika za decu u skladu sa standardom porodice.

  1. SOS broj za prijavu vršnjačkog nasilja i droge u školama

Pokret obnove Kraljevine Srbije zalagaće se u skupštini grada Čačka za otvaranje posebnog SOS broja na koji će građani prijavljivati pojave poput vršnjackog nasilja i pojave droge u školama. Zalagaćemo se za edukaciju dece i mladih i aktivnu preventivnu borbu protiv ovih neželjenih pojava.

  1. Da domaći privrednik bude poštovan, a da radnik prima celu platu preko računa

Pokret obnove Kraljevine Srbije boriće se da domaći, čačanski privrednik, ne bude u senci stranog, već da se on poštuje i daleko više pomaže. Domaći privrednici najčešće su sve uspehe postigli sami, bez ičije pomoći i sa pravom se osećaju podređeno. Isto tako borićemo se da svaki radnik bude prijavljen, da celu platu prima preko računa i da se poštuju njegova zakonom zagarantovana prava.

Obećavamo da nijednog trenutka u naredne četiri godine nećemo odustati od ovih 6 tačaka našeg programa. S verom u Boga, za kralja i otadžbinu. Živeo Čačak!

Miloš Obrenović, prvi na listi Pokreta obnove Kraljevine Srbije u Čacku



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar