Dvadeset pet bivših fudbalera FK „Borac“ započeli su juče štrajk glađu ispred zgrade opštine u Čačku, zbog neizmirenih dugovanja koja prema njima ima čačanski fudbalski klub. Ovo je prvi štrajk glađu zabeležen u istoriji ovog sporta, a igrači kažu da su bili prinuđeni na radikalan potez, jer nisu naišli na razumevanje uprave kluba.

„U FK „Borac“ sam igrao 18 meseci, i za sve to vreme primio sam samo tri plate, a slično je bilo i sa mojim saigračima. Nakon tog perioda, bio sam prinuđen da odem iz Čačka jer više nisam video nikakvu perspektivu. Tadašnji rukovodioci svesno su nas prevarili i doveli bez namere da nas plate. Svi mi imamo pravosnažne presude na kojima stoji cifra koliko se kome novca duguje. Ovo nije politički potez, mi ne podržavamo nikoga, mi samo želimo da naplatimo ono što smo pošteno zaradili, jer smo ostavljali i srce i snagu na terenu“, izjavio je Miloš Marković, nekadašnji fudbaler crveno belih koji je iz  Borca otišao 2018. godine.

Fudbaler, Aleksandar Stojimirović, ističe da FK „Borac“ nije jedini i da slične probleme imaju igrači još nekoliko klubova u Srbiji. Kako je istakao, momci koji su se odlučili za štrajk glađu u Čačku žele na ovaj način da skrenu pažnju na sve muke i peripetije koje imaju oni što se profesionalno bave fudbalom i da se izbore za svoje, ali i interse svih njih.

Foto: RINA

„Naše karijere su jako kratke, vrlo često se završavaju i pre roka zbog brojnih povreda, zato je jako bitno da imamo redovna primanja. Od prvih treninga smo navikli na fer igru i borbu, zato sada ne možemo da se pomirimo sa činjenicom da smo izigrani i da su naš trud i ulaganja bili uzaludni. Želimo da budemo shvaćeni na pravi način, ne tražimo ništa što nam ne pripada, već samo ono što nam je obećano“, kazao je Stojimirović.

Štrajk fudbalera u Čačaku predvodi Mirko Poledica, predsednik Sindikata  profesionalnih fudbalera  „Nezavisnost“ koji je naveo da su ovi momci najbolji primeri srpskog društva i da su najmanje od svih zaslužili ovakav tretman u njegovom rodnom gradu.

„Kao Čačanin osetio sam potrebu da podržim ove momke, a podrška je stigla i od drugih velikih imena iz sveta fudbala. Želimo zajedno da kažemo da je dosta prevara, ovi momci nisu zaslužili da odu sa gorkim ukusom. Iskoristili su ih, kako bi oprali novac. Obavili su brojne malverzacije i tu je sve jasno, tako da i policija može da ispita sve moje navode. Do štrajka glađu nije došlo odjednom, mi smo o tome obavestili gradsku vlast, ali nismo naišli na odgovor. Želimo da se obrate ovim momcima i ponude rešenje, nećemo stati dok im se novac ne isplati i sva dugovanja postanu prošlost“, naveo je Poledica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here