Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Osuđen građevinski preduzimač iz Čačka, uzimao novac za radove koje nije izvršio

post-title


ČAČAK – Veće Osnovnog suda u Čačku izreklo je kaznu od dve godine zatvora Marku P. (31), građevinskom preduzimaču uz novčanu globu od 100.000 dinara, utvrdivši da je kriv zbog krivičnog dela prevare. On se tereti da je kao preduzimač uzimao novac za izvođenje radova, a iste nije obavljao.

U presudi se navodi da je okrivljeni dovođenjem i održavanjem u zabludi, prikazivanjem lažnih činjenica, sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist od 3,93 miliona dinara.

On je, takođe, ovom prvostepenom presudom obavezan da obešteti oštećene, „Auto Čačak” za 1,6 miliona dinara, kao i Danijela Z. iz Čačka za 204 hiljade dinara, Vojislava A. iz Beograda (100 hiljada RSD), Martinu M. takođe iz Beograda (246 hiljada RSD), Natašu i Antona S. iz Čačka (944 hiljada RSD), Marka C. iz Beograda (351 hiljadu RSD), Nikolu M. iz glavnog grada (185 hiljada RSD), Bojana J. iz Niša (49 hiljada RSD), Sašu Đ. iz Stare Pazove (52 hiljade RSD), Nemanju J. iz Leposavića (36 hiljada RSD), Miodraga S. iz Beograda (92 hiljade RSD) i Stefana S. iz Kruševca (60 hiljada RSD).

Nova.rs



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar