Danas u 11 časova biće organizovana podela paketa za najugroženije stanovnike grada Čačka u Savezu slepih i slabovidih Čačak.

Građani Srbije iz osetljivih kategorija posebno su pogođeni krizom izazvanom koronavirusom i potrebna im je dodatna briga i podrška. Kroz projekat „Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa Kovidom 19“, obezbeđeno je 10.000 porodičnih paketa sa osnovnim namirnicama i higijenskim sredstvima, koji će biti podeljeni jednoroditeljskim porodicama, korisnicima narodnih kuhinja, višečlanim porodicama, stanovnicima nehigijenskih naselja, porodicama koje brinu o deci ili odraslima sa invaliditetom, te pojedincima koji žive i rade na ulici.

Projekat realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa Grupom 484 i uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.

Ukupno 836 paketa biće podeljeno u Čačku u saradnji sa školom „1 novembar“, Centrom za pružanje usluga socijalne zaštite „Zračak“ Udruženjem slepih i slabovidih, Udruženjem građana LARIS, Društvom paraplegičara Čačak, Udruženjem distrofičara, Kolom srpskih sestara, Udruženjem za cerebralnu paralizu, Udruženjem gluvih i gluvonemih Čačak, Udruženjem osoba obolelih od malignih bolesti.

Cilj ovog projekta je pomoć porodicama koje žive na rubu ili ispod granice siromaštva, a u otežavajućim okolnostima svakodnevnog života, kao što je briga o bolesnom članu porodice, nezaposlenost ili gubitak posla. Porast straha, depresije i neizvesnosti, usled pandemije Kovida 19, dodatno otežavaju život ovih porodica.
Vrednost projekta „Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa Kovidom 19“ iznosi 200.000 evra, a obezbedila ih je Ambasada Kraljevine Norveške u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here