Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Todorović: Fudbaleri izmanipulisani, više bih voleo da smo mogli da obeštetimo otpuštene radnike

post-title


Čačak – Povodom štrajka glađu bivših fudbalera „Borca“ ispred zgrade opštine, oglasio i gradonačelnik Čačka, Milin Todorović koji je naglasio da je gradska vlast pogrešna adresa za njihova potraživanja i da to moraju učiniti na sudu, prenosi agencija RINA.

„Grad Čačak nije osnivač nijednog sportskog kluba, niti ima vlasničkog udela. Mislim da su ovi mladi momci izmanipulisani, i da ovaj njihov potez ima isključivo političku konotaciju, iako tvrde drugačije“, izjavio je Todorović.

Čačak ima vlasništvo samo nad sportskim bjektima, ne i nad kolektivima, a trenutno se iz budžeta sufinansira 152 kluba sa područja grada, a novac se izdvaja i kroz konkurse.

„Ja kao gradonačlenik nemam zakonsku mogućnost da tim fudbalerima isplatim jedan jedini dinar, jer je novac grada, novac svih građana i svi imaju uvid u njegovo trošenje. Grad nikad nije potpisao nijedan ugovor, i zato svoja dugovanja moraju potražiti od uprava klubova, a ne od grada Čačka i mene.“, istakao je Todorović.

Todorović je izjavio i da bi mnogo vise voleo da je grad mogao da pomogne radnicima koji su otpušteni u pljačkaškim privatizacijama i koji su ostali bez svojih pošteno zarađenih plata.

Bivši fudbaleri „Borca“ i danas su nastavili štrajk glađu, jer očekuju da im se neko od gradske vlasti obrati, i tvrde da neće prekinuti dok njihov problem e bude rešen.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar