Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić najavio je da će se na mestu fudbalskog stadiona Čika Dača u Kragujevcu graditi novi sa 19.690 sedišta. Stadion bi trebalo da se prostire na površini od 57.641 m2, a vrednost investcije je 40 mil EUR.
– U naredna dva meseca će se završiti projektovanje i očekujemo da ćemo u drugoj polovni godine moći da najavimo izgradnju stadiona – rekao je Udovičić novinarima u Kragujevcu.
Na pitanje novinara kako će se finansirati izgradnja novog stadiona, Udovičić je rekao da “dok dođemo do tog dela, dobićete tačne informacije u kom procentu će učestvovati lokalna samouprava, Republika i na koji način ćemo sve to završiti”.
Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić je rekao da će tribine sadašnjeg stadiona biti srušene i radi se potpuno novi stadion koji će biti “malo rotiran” u odnosu na poziciju sadašnjeg, zbog standarda UEFA.
Budući izgled stadiona u Kragujevcu (Foto: Grad Kragujevac)
Nikolić je rekao da projekat novog fudbalskog stadiona automatski “vuče” i drugi koji se odnosi na izgradnju posebnog atletskog stadiona sa osam atletskih traka.
Prema njegovim rečima, sada se za ove namene razmatra lokacija “Tenkodroma” u Kragujevcu.
 
Avgusta 2019. godine najavljeno je da bi u okviru projekta rekonstrukcije i izgradnje stadiona u Srbiji i kragujevački gradski stadion trebalo da bude rekonstruisan i proširen. Izbog preoktanta bio je u toku, a projektni zadatak je obuhvatio proširenje postojećih kapaciteta gledališta i modernizaciju samog stadiona, kako bi se dostigli standardi UEFA za odigravanje međunarodnih utakmica.
Podsetimo, planirana je izgradnja novih stadiona u ZaječaruLozniciLeskovcuVranjuKraljevuSubotici, kao i u Novom Sadu. Za detaljnije informacije o investcijama u stadione i sportske dvorane u Srbiji pogledajte i INFO-MAPU.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here