Od prvog juna kada su popustile mere i kretanje postalo slobodnije, uverili smo se u dobro funkcionisanje škola i zadovoljan sam kako su se spremile za predstojeću maturu i sledeću školsku godinu, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević, danas u Čačku gde je obišao Medicinsku školu, rekonstruisanu OŠ „Ratko Mitrović”, Visoku tehničku školu i Tehnički fakultet.
Ministar je istakao da se obuke nastavljaju i da će u Srbiji biti 1.000 licenciranih stručnih direktora.

„Svi započeti projekti će biti završeni preko leta, moramo da se pobrinemo za prostor čačanske gimnazije. Medicinska škola je izuzetan resurs, veliki je problem sa prostorom, mora da se uradi rekonstrukija. Izrazio sam želju da obiđem i Tehnički fakultet, mi smo započeli sa projektom kako da se proširi zgrada, imamo sve dogovore da finiširamo papirolški deo, biće proširen na 3.000 kvadrata. Čačak postaje grad znanja i nauke, dokaz za to je i novi Tehnološki park”, kazao je Šarčević.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je da je u prethodne tri godine uloženo mnogo novca u projekte vezane za obrazovanje, koji se uspešno privode kraju.

„Završavamo dve fiskulturne sale u selima, kao i u školi „1. novembar”. Nismo zaboravili ni predškolske ustanove, urađeni su kabineti u Ekonomskoj i krov Medicinske škole. Došli smo do zaista odličnih rezultata, naš cilj jeste ulaganje u obrazovanje, radimo na aneksu proširenja zgrade fakulteta”, istakao je Todorović.

1 KOMENTAR

  1. Svaka čast profesorima sa fakulteta, a ovaj što je došao, trebali su Čačani da ga odmah vrate nazad za Beograd! Njegove katastrofalne odluke uništavaju i ovo malo obrazovanja što je ostalo. Deca i nastavnici su psihički izmoreni i istrošeni tokom ovog perioda, a on svakim danom priča kako sve funkcioniše besprekorno! Da li će se ovaj narod osvestiti i da svi zajedno izađemo na ulice i tražimo promene sistema!!! Vreme je, kad ako ne sad?!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here