Čačak – Prema poslednjim istraživanjima koje je za Čačak prethodnog vikenda radila renomirana beogradska agencija, do kojih je došao GZS,

SNS ima najveće poverenje građana, a sve partije koje su kandidovale svoje liste imaju šansu da uđu u lokalni parlament. Ipak primetan je i dalje veliki broj neopredeljenih birača.

Istraživanje je sprovedeno na 1200 ispitanika, na izbore će sigurno izaći 47% ispitanih, dok 25% još uvek nije donelo odluku, a 28% se izjasnilo da neće izaći na izbore. SNS u ovom trenutku može da računa na 59.5% glasova. Čak 14.1% ispitanih izjasnilo se da još uvek ne zna za koga će glasati ili da ne želi da kaže. Prema tom istraživanju rezultati  lokalnih izbora mogli bi izgledati ovako:

Aleksandar Vučić – Za našu decu – 59.5%

Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma  7.1%

Čačak je naš – Ujedinjena demokratska Srbija 5.9%

Velimir Ilić – Nova Srbija – Narodni blok 5.5%

Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka  3.5%

Za kraljevinu Srbiju – Pokret obnove kraljevine Srbije – Monarhistički front 2.9%

Stranka Rusa Srbije 1.5%

Nisu odlučili ili neće da se izjasne – 14.1%

Prema ovim rezultatima sve stranke imaju šansu za ulazak u parlament, uključujući i manjinsku stranku Rusa koja će imati barem 1 odbornika, ali i Pokret obnove Kraljevine Srbije koji je na ivici cenzusa. Najneizvesnije je kako će glasati neopredeljeni i oni koji nisu želeli da se izjasne, što će u mnogome uticati na konačan rezultat.

 Na izbore ne izlaze Savez za Srbiju i GG Ivan Ćalović koji su se odlučili za bojkot.

GZS

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here