Čačak – Radove na rekonstrukciji gradske plaže u Čačku obišao je ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, koji je istakao da je u poslednje četiri godine mnogo urađeno kad je u pitanju sportska infrastruktura, a sve u cilju da se što više dece uključi u školski sport.

Foto: RINA
Foto: RINA

„Sportski centar Mladost pored Morave je mesto koje preko leta posećuje oko šest hiljada ljudi, i plaža mora biti izgrađena po najvišim standardima. U Čačku je ove godine dupliran novac koji je iz budžeta izdvojen za sport, što jasno pokazuje koliko je taj segment ovde bitan. Naša očekivanja na nacionalnom nivou su premašena, jer za pet godina od 70.000 dece, sada imamo 175.000 dece koja su uključena u školski sport, to je odličan podatak. Nastavićemo da unapređujemo sve uslove i da kroz brojne donacije motivišemo decu i roditelje da se uključe u sistem sporta“, izjavio je Vanja Udovičić.

Foto: RINA

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, naglasio je da su u poslednje četiri godine, osim u kulturu i obrazovanje uložena velika sredstva u sport i da je krajnji cilj da sport bude dostupan deci u svim školskim, ali i predškolskim ustanovama. Pored gradksih, fiskulturne sale biće dostupne i u seoskim školama.

„Jedan od ključnih projekata, čijoj realizaciji ćemo uskoro pristupiti, jeste izgradnja zatvorenog bazena u Čačku, što će povećati mogućnosti svima onima koji žele da se bave sportovima na vodi, pre svega vaterpolom. Do sada smo brojne projkete uspešno priveli kraju, tako je naš grad dobio nove terene na otvorenom, odbojkaške terene, a za koji dan biće završena i rekonstrukcija atletske staze“, rekao je Todorović.

On je najavio da ulaganja u sportsku infrastrukturu tek slede i da se nada da će Čačak imati još šampiona koji će sa međunarodnih takmičenja donositi brojne medalje.

Foto: RINA

„U planu je nastavak rekonstrukcije gradskog stadiona, kao i adaptacija hale kraj Morave, koju koristi košarkaški klub „Borac“. Zahvalni smo na podršci koju imamo od Vlade i zahvaljujući tome uspećemo da naše ideje sprovedemo u dela. Naš cilj je da svi oni koji žele da se bave sportom u Čačku, za to imaju i odlične uslove“, zaključio je Todorović.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here