Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Vučić: Budimka simbol oporavka, za godinu dana do Požege auto-put

post-title


Požega -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Požegu, gde je otvorio fabriku prehrambene industrije "Budimka Požega" a obići će i radove na auto-putu.

"Ovo je veliki uspeh za Srbiju, Budimka se vratila", rekao je predsednik Srbije prilikom obilaska moderne fabrike, držeći u rukama kanticu mešane marmelade.

Foto: MediaPortal

Predsednik Vučić je na poklon dobio prvu teglu džema od maline koja je izašla sa proizvodne linije.

"Ja sam mnogo srećan. Mislim da je svaki čovek koji voli Srbiju mnogo srećan zbog ovoga. Vratiti Budimku posle 20 godina je veliki uspeh", rekao je predsednik Vučić.

Predsednik je dodao i da je probao džemove i sokove koji ga podsećaj na detinjstvo i kaže da su odlični.

"Toliko sam srećan što posle svih problema koje je Budimka imala danas možemo da budemo radosni. Budimka je za celu Srbiju važna. Pokazuje nam tri stvari: koliko dugo smo propadali, da kada radimo i kada smo ujedinjeni u borbi za boljitak možemo da budemo uspešniji nego ikada, i treće, kada sam čuo da se Aleksandar vratio, bio sam mnogo srećan što se vratio u Srbiju iz Londona", rekao je predsednik Vučić.

"Ispred drugih zemalja smo u regionu. Evrostat je rekao da smo i u poslednjem kvartalu prošle i u prvom ove najuspešniji u Evropi", dodao je predsednik.

Naglasio je i da je Budimka simbol našeg oporavka, dizanje Srbije kao feniksa iz pepela.

"O auto-putu kroz zapadnu Srbiju se toliko pričalo, svu si rekli 'pusti to, slušamo 60 godina', a za godinu dana imaćete do Požege auto-put, imaćete tri tunela, samo u mostovima ćemo imati šest kilometara između Čacka i Pozege, to je za godinu i po dana završeno", rekao je on.

Kazao je da je važno šta ostavljate iza sebe, koliko puteva, pruga i ljudi prepoznaju rezultate, traže rezultate.

"Prvi put od paradigme vecitih gubitnika, postali smo neko ko je počeo da veruje da u ekonomiji možemo da budemo najuspešniji u Evropi", rekao je Vučić.

50 linija finalnih proizvoda

"U brendu Budimke smo prepoznali novi poslovni izazov i onaj od strateškog značaja. U proteklih nekoliko meseci rekonstruisali smo 5.000 metara kvadratnih proizvodnog pogona, izgradili smo novu infrastrukturu, vodovod i kotlarnicu na gas. Do 20. juna pustićemo u rad i rekonstruisanu fabriku u krugu Budimke za preradu i otkup maline, kupine, višnje itd. Hvala predsedniku što nam je auto-putevima omogućio da nam brže stiže roba. Do sada smo zaposlili 48 radnika u fabrici Budimka", rekao je Aleksandar Marković, direktor Budimke.

"ITM grupa ima tehnologiju i znanje da brzo stavi u pogon ovu kompaniju", rekao je Marković. „Danas je Budimka treći po veličini izvoznik prehrambenih proizvoda iz Srbije. Lane smo izvezli skoro 10.000 tona finalnog proizvoda", kazao je.

Prema njegovim rečima, rekonstruisano je i opremljeno 18.000 metara kvadratnih fabričkog prostora, automatizovani tehnološki procesi, instalirana najsavremenija oprema velikog kapaciteta. Uloženo je pet miliona evra u fabriku koja ima 50 linija finalnih proizvoda. Planovi su da se investira još sedam miliona evra i zaposli još 70 radnika.

B92



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar