Gornji Milanovac – Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, svečano je uručio vojne zastave 72. Brigadi za specijalne operacije i 63. Padobranskoj brigadi Vojske RS na skupu u ustaničkom Takovu.

Foto: RINA

“Zastava je naša svetinja i najvažnija svakom vojniku. Pripadnici 63. Padobranske brigade i 72. Specijalna brigade uvek su bili prvi na braniku otadžbine i zato i danas stoje ponosno, kad im na ovom istorijskom mestu zastavu uručuje predsednik države”, rekao je Ilija Todorov komandant 63. Padobranske brigade.

Foto: RINA
Foto: RINA

Predsdnik Vučić naglasio je da ne postoji bolje mesto za uručivanjemć zastava, od onog sa kog je Miloš Obrenović poveo Srbiju protiv Turaka.

Foto: RINA

“Ovo su dve najelitnije jedinice, kojima se naš narod najviše ponosio. Uvek ste bili prvi na bojištu, vi ste najhrabriji deo našeg naroda. Sada vam se nakon 20 godina vraćaju zastave i zahvalan sam što ja kao predsednik mogu da vam uručiđ ovaj simbol časti, ponosa i hrabrosti. Vaša obaveza je da živite za ove zastave i da nikad ne date da neprijatelju padnu u ruke”, izjavio je Vučić.

Foto: RINA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here