Obilne padavine juče posle podne prouzrokovale su bujične poplave na vodotokovima  drugog reda  na teritoriji opštine Lučani zbog čega je više domaćinstava u selima Turica i Puhovo poplavljeno

Usled obilnih  padavina sinoć su se izlile Gorušica, Dragačica, Vranjička reka,   zatim Puhovska i Tijanjska reka koje su pričinile i naveće štete mestanima ovih sela. U Turici je najteža situacija. Poplavljeno je više kuća, brojni pomoćni objekti, štale i plastenici  pa meštani danas otklanjaju posledice jučerasnjeg nevremena. Domaćinstvo Milojka Nešovanovića u Puhovu  poplavljeno je osmi put od 2014. godine. Voda je ušla u kuće i oštetila aprate za domaćinstvo koji više nisu za upotrebu, kažu meštani Puhova I Turice. Bujica je nosila sve pred sobom.

Obilne padavine prouzorovale su velike štete na  putnoj infrastructuri, oštećeni su pojedini mostovi, sportski tereni, poplavljeno je oko 150 hektara  zemljišta. Bujice su pričinile veliku štetu, mnoge njive   na kojima su zasejani  kukuruz ipšenica I danas  su pod vodom.

 “U potpunosti je uništen most na putu Turica –Tijanje  i više nije za upotrebu. Moraćemo da iznađemo neko rešenje kako bi mogao da se odvija saobraćaj na relaciji  Tijanje- Turica – Guča”, ističe  načelnik Opštinskog štaba za vanredne situacije  Lučana, Zoran Vučićević.

Predsednik opštine  Lučani formirao je komisije koje su od jutros na terenu i obilaze poplavljena domaćinstva. U narednih nekoliko dana biće poznato koliko iznosu šteta nastala usled poslednjih padavina. Meštani Turice posebno strahuju od novih padavina koje se najavljuju i narednih nekoliko dana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here