Nadležna Gradska uprava za opšte i zajedničke poslove je dostavila svim građanima Čačka  obaveštenje za predstojeće parlamentarne i lokalne izbore koji će biti održani u nedelju 21. juna, ali je došlo do nekih zastoja u Pošti, tako da svi građani nisu primili obaveštenje, izjavila je danas za TV Lav plus predsednica Izborne komisije grada Čačka, Kasija Vukajlović.

„Međutim, obaveštenje nije nikakav obavezan dokument, ono služi samo da bi birač na biračkom mestu lakše pronašao broj pod kojim je upisan u izvodu iz biračkog spiska. Ja ovim putem želim da pozovem sve građane da izađu na izbore, bez obzira da li su primili obaveštenje ili ne.

U ovoj fazi izbora, izborna komisija vrši primopredaju izbornog materijala predsednicima biračkih odbora. To je sve u toku, biće blagovremeno svima dostavljeno.

Krizni štab za suzbijanje zaraze od bolesti Kovida je doneo zaključak kojim je usvojio preporuke o merama suzbijanja i zaštite od zaraze Kovida 19, koja se odnose na biračko mesto, članove biračkih odbora i birače. Što se tiče biračkog mesta, te prostorije će biti očišćene i provetrene 24 časa pred početak glasanja. Preporuka je da se u toku samog glasanja prostorije redovno provetravaju i da bude makar jedan prozor otvoren i da se ne koristi veštačka ventilacija. Na ulazu u sam objekat gde se obavlja glasanje biće istaknut plakat koji sadrži informaciju o preventivnim merama zaštite od Kovida.

Jedna od mera je i fizička distanca, tako da birači moraju poštovati razdaljinu od najmanje 1 metra na samom biračkom mestu. Što se tiče članova biračkih odbora, oni moraju nositi zaštitne maske kojom pokrivaju nos i usne i zaštitne rukavice. Preporuka je da birači na biračkom mestu nose zaštitnu masku i da se pridržavaju fizičke distance. Ukoliko neko od birača nema zaštitnu masku, obezbedili smo na biračkom mestu da građani mogu da dobiju zaštitnu masku”, rekla je predsednica GIK Kasija Vukajlović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here