Čačak – Meštani Mrčejavaca konačno mogu da odahnu, jer je njihovo selo dobilo prvu banku i to državnu. Poštanska štedionica otvorila je svoju 187. ekspozituru, a predstavnici ove novčane ustanove poručuju kako nastavljaju da budu što bliži klijentima.

„Veliki je značaj za Mrčajevce i za okolinu varošice, jer meštani neće morati da putuju u Čačak ili u Lađevce, i tako će uštedeti mnogo vremena i truda. Želim uspešan rad na obostrano zadovoljstvo”, kazao je Radoslav Bogićević, predsednik Saveta MZ Mrčajevci.

Foto: RINA

Banka Poštanske štedionice u godini koja dolazi obeležiće vek postojanja i trudi se da u svakom trenu bude podrška u razvoju zajednice gde posluje.

“Svi mi ispred državne banke Srbije, postavili smo cilj, a to je dostupnost bankarskih proizvoda širom Republik i zato jesmo danas u Mrčajevcima. Sa više od 2.000 zaposlenih i prema veličini poslovne mreže, naša banka jeste u vrhu bankarskog sektora Srbije. Kroz akciju `Još bliže vama` 2016. otvorili smo 60 ekspozitura, a ovo jeste u Mrčajevcima 187. je poslovna jedinica”, rekla je Marija Aranđelović, ispred banke Poštanske štedionice.

Imajući u vidu se većina meštana Mrčajevaca bavi poljoprivrednom proizvodnjom, predstavljene su i brojne pogodnosti za poljoprivrdne kredite.

„Banka je u jesen prošle godine počela intenzivno da prati naše poljoprivredne proizvođače, krenuli smo sa gotovinskim kreditima na 12 meseci do milion dinara. Ti krediti pomogli osnovnim su potrebama proizvođača naših poljoprivrednika u sezonskim poslovima već tokom zime. Osmislili smo nov proizvod i danas možemo da vam ponudimo kredit za kupovinu poljoprivrednog zemljišta, kojeg odobravamo na čak 20 godina”, rekla je Aranđelović.

„Banka Poštanska štedionica, kao državna banka, što mi volimo prati programe Vlade RS.

“Trenutno možemo da ponudimo program Ministarstva privrede za nabavku opreme u saradnji sa razvojnom agencijom Srbije, kao i program promocije preduzetništva i samozapošljavanje ili start ap kredite. Ovi krediti osmišljeni su tako da pomognu svim ljudima koji imaju dobru poslovnu ideju, da mogu samostalno da osnuju svoje poslovanje u mestu gde žive, a preduzetnici koji već rade da nabavkom nove opreme i novih mašina unaprede proizovdnju i povećaju broj radnih mesta, mi kao banka u stopu ih pratimo”, naglasila je Aranđelović.

2 KOMENTARA

  1. Cista laz kao i sve sns lopova!!!mrcajevci su imali isto drzavnu banku 50 godina,cacansku banku,imali su i komercijalnu banku 10 godina,ovi mrtvi ladni lazu brutalno .da ne govorima da lokal gde je otvorena banka je kupio dva meseca lre otvaranja zet od milorada jevdjovica( koji zivi cak sa njim u kuci )presednika so cacak koji je iz mrcajevaca,tako se namestaju jedni drugima sa drzavnom imovinom!!!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here