Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



FK “Metalac” u Super ligi naredne sezone

post-title


Izuzetan sportski dan, lepa fudbalska predstava, ogroman uspeh, pun stadion…su detalji koji su obeležili subotu, 20. jun u Gornjem Milanovcu.  Za sve to je zaslužan FK „Metalac“ koji je pobedom u poslednjem, 30.kolu ovogodišnje Prve lige Srbije, ostvario plasman u Super ligu, elitni rang srpskog klupskog fudbala. Golovima Popovića, posle sjajne timske akcije u 38.minutu i evrogolom mladog Maksimovića u 81., nadigrali su Novi Pazar i tako ostvarili cilj koji je postavljen gotovo godinu dana ranije, a to je povratak u društvo Zvezde, Partizana i ostalih velikana srpskog fudbala.
Aleksandar Stanković / foto: GM Press
“Ne bih previše pričao o utakmici, vratio bih se na taj momenat od juna prošle godine i trenutka kada smo postavili ciljeve i krenuli da se nadmećemo sa rivalima i problemima, a sve sa namerom da dođemo u situaciju u kojoj se sada nalazimo. Čestitao bih ovim mladim momcima, jer osim Gojkovića i Puletića niko od njih nije osetio čar igranja u Super ligi. Mnogi od njih su igrali omladinski fudbal i samo su pokazali potencijal, koji je uz podršku jednog atipičnog kluba za srpske uslove na lep način zaokružio celu priču”, u jednom dahu kazao je trener FK “Metalac”, gospodin Aleksandar Stanković. Ovo je treći plasman plavobelih momaka u najviši rang, a o tome koliko je ovaj uspeh značajan i bitan kako samoj upravi, tako i mladim igračima, svedoče i emotivne reči osobe koja je svakako među najzaslužnijima za ovo ostvarenje, a to je šef stručnog štaba gospodin Aleksandar Stanković: “Sigurno da mi je puno srce. Pre svega tu mislim na to što smo ostvarili zajedno neke ciljeve koje smo takođe zajedno postavili ispred sebe. U poslednji petnaestak dana sam imao dosta emotivnih situacija, kako lepih, tako i onih životnih manje lepih , teških, ali svakako da mi je najbitnije da mogu ponosan da budem što sam sa svojim igračima disao vazduh Metalca u jednom zajedničkom dahu . Ja tek započinjem svoju trenersku karijeru i dešavaju mi se zaista lepe stvari velikom brzinom i presrećan sam iskreno”. Što se samih igrača tiče, pohvale zaslužuju apsolutno svi. Prosto njihov timski duh je odisao na svakom koraku, a zajedništvo je nadomestilo sve probleme sa kojima su se susretali tokom najduže fudbalske sezone do sada. Vođeni sigurnom rukom trenera Stankovića uz nesebičnu podršku uprave, rezultat prosto nije mogao izostati.
Darko Gojković / foto: GM Press
“Mislim da je ovo veliki dan i za FK “Metalac”, ali i za sam grad Gornji Milanovac. Pre svega bih hteo da naglasim da su ovi momci, zajedno sa stručnim štabom, članovima uprave, vredno radili, spremali se i da je ovaj uspeh zasluga isključivo predanog rada. Još jednom da naglasim, isključivo rada. Nismo imali nikakvu pomoć sa strane, problem smo sami rešavali u hodu. Bilo je dosta povređenih igrača, nevolje sa ovim korona virusom, ali mi smo hrabro istrajali, pokazali pravi karakter i na kraju ostvarili naš zajednički cilj, a to je plasma u Super ligu”, kazao je jedan od iskusnijih igrača i pravi vođa na terenu Darko Gojković.
Bojan Leontijević / foto: GM Press
Ono što svakako još treba napomenuti, da ovaj uspeh nije samo značajan za sam FK „Metalac“, već za čitav grad Gornji Milanovac, za sve sportske kolektive u njemu, za sve istinske ljubitelje ne samo fudbala, već sporta u globalu. To je najbolje potvrdio sportski direktor plavobele ekipe, gospodin Bojan Leontijević: “Zaista veliki rezultat, lep rezultat danas i generalno uspeh svih nas koji živimo i radimo u FK “Metalac”. Takođe bih rekao da je ovo i uspeh generalno sporta Gornjeg Milanovca, samog grada Gornjeg Milanovca, jer ćemo naredne sezone imati priliku da gledamo fudbalsku elitu naše zemlje u svom gradu. Mislim da je sve ovo jedna izuzetno lepa uvertira za sve te izazove koji nas čekaju u narednoj godini i svakako velika satisfakcija za sve nas ovde. Međutim, ja bih naglasio, da smo mi samo na jednom dugom putu i da je ovo samo jedna kontrolna tačka, tako bih je nazvao, i potvrda dobrog rada u klubu u prethodnom periodu. Imamo vrlo kratak period za radovanje i radovaćemo se, jer smo to svakako zaslužili dobrim rezultatima, ali već od sutra nas očekuje početak rada na pripremam za učešće u Super ligi, a to je sasvim drugačije takmičenje od onog koje je bilo ove godine. Ostvarili smo zaista lep rezultat, obzirom da svi znamo kako funkcioniše FK “Metalac”, na kojim vrednostima zasniva svoj rad, na koji način živi, itd… Tako da je samim tim uspeh znatno veći. Uz ekipu Grafičara smo imali jedan od najmlađih timova u ligi, jedna pobeda nas je delila od prvog mesta, ali ipak moramo biti zadovoljni plasmanom i kažem Vam, večeras ćemo se radovati, a već od sutra planiramo nove aktivnosti.”  
foto: GM Press
foto: GM Press
Ostaje nam sada da igračima, stručnom štabu, upravi, poželimo da se odmore koliko je to već moguće za ovih par dana, pošto već 29.juna kreće pohod na novi, daleko viši i ozbiljniji cilj, a to je nastup u Super ligi.


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar