Bjelica i pritoke poplavile preko 100 stambenih objekata, brojne privredne objekte, škole, hladnjače, prodavnice. Tek renovirana srednja škola, sportski centar, zgrada Elektrodistribucije u Guči su pod vodom. Motel i Dom trubača je voda opkolila. Mostovi su pokriveni vodenim talasom. Skoro svi putni pravci na teritoriji opštine su prekinuti. Šteta je neprocenjiva.Na terenu se vodi borba za još 50 kuća duž toka reke Bjelice.

Nakon neprekidnih jučerašnjih i noćašnjih kišnih padavina na teritoriji opštine Lučani nivo reke Bjelice i svih pritoka je narastao iznad korita i izlio se skoro čitavim svojim tokom.

U Viči je trenutno pod vodom 45 kuća, voda još nadolazi. U Guči nebrojeno domaćinstava pliva pod vodom i nivo vode još raste. Kritično je za sada duž toka Bjelice do Puhova, dok se popodne očekuje podizanje nivoa reke u donjem toku prema sedištu opštine. Za sada u Lučanima intenzivno rade sve pumpe, odbrambeni sistem funkcioniše i uspeva da vodu kanališe prema Moravi. Veći vodeni talas se očekuje oko 16 sati u donjem toku reke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here