Bazeni će ponovo biti otvoreni za posetioce u petak 26.juna u 8,30. S’obzirom da i meteorolozi najavljuju poboljšanje i stabilizaciju vremenskih prilika očekujemo da će kupališna sezona startovati sutra u punom kapacitetu.

Sportski centar ”Mladost” se još jednom zahvaljuje svima koji su se angažovali u odbrani prostora ustanove, a ujedno poziva sve Čačane da uživaju u letnjim kupališnim sadržajima.

Podsetimo, radnici SC ”Mladost” uz obilatu pomoć velikog broja volontera i građana Čačka su uspeli na vreme da postave zaštitni bedem koji je pre svega onemgućio izlivanje Morave na tek rekonstruisan atletski stadion. O šteti koja bi tom prilikom nastala suvišno je govoriti. Najveća šteta je pričinjena u donjem delu prostora gradskog bazena. Potopljeni su bazeni za neplivače kao i plažni plato oko njih. Srušen je i veći deo ograde, koja nije odolela bujici. Pravovremenom reakcijom spašena su glavna bazenska postrojenja koja pokreću funkcionisanje velikog i malog bazena.

​Tokom dana radnici SC ”Mladost” su sanirali ogradu bazena, krenuli sa čišćenjem poplavljenog prostora i ponovo je pokrenut sistem rada velikog i malog bazena. Time su se stekli uslovi da se nastavi tek započeta kupališna sezona na ova dva glavna sadržaja u okviru gradskog bazena, dok će se šteta na bazenima za neplivače sanirati u najkraćem mogućem roku, nakon čega će i oni biti stavljeni u funkciju.

1 KOMENTAR

  1. Srusena je ograda kad ne mozete da se setite da napravite ogradu koja moze da se skine sa stubova kad Morava nadodje. Svake godine Morava vam izvali ogradu i stubove. Napravite ogradu koja se skida u slucaju visoke vode a stubovima nece biti nista u vodi, nije moguce da ste toliko tupavi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here